PRINTUL CHARLES a vizitat pentru prima data BISERICA NEAGRA din Brasov

PRINTUL CHARLES, mostenitorul tronului Marii Britanii, a vizitat miercuri in jurul pranzului, pentru prima data de cand vine in zona Transilvaniei, BISERICA NEAGRA, unul dintre simbolurile Brasovului si totodata cel mai vizitat obiectiv din judet.

Inainte de a vizita BISERICA NEAGRA, PRINTUL CHARLES s-a intalnit la Parohia Bisericii Evanghelice cu reprezentantii acesteia.Vizita la BISERICA NEAGRA a durat aproape o ora, iar la iesire, mostenitorul tronului Marii Britanii nu a facut nici o declarative, potrivit Agerpres. Peste o suta de persoane, dintre care o mare parte, elevi ai Liceului Johannes Honterus, dar si turisti l-au intampinat la iesire. De la BISERICA NEAGRA PRINTUL CHARLES a vizitat Biserica Sf. Nicolae si Muzeul Primei Scoli Romanesti din Scheii Brasovului.

Citeste si: PRINTUL CHARLES al Marii Britanii viziteaza din nou Romania. UPDATE

“PRINTUL CHARLES ne-a onorat cu vizita particulara fiind un lucru deosebit pentru noi. S-a interesat de istoria comunitatii evanghelice,de istoria si arhiva bisericii evanghelice. I-am aratat niste lucruri,dar destul de putine pentru ca timpul a fost foarte scurt. Speram sa revina deoarece mai are multe de vazut. Este un om modest, foarte atent si receptiv la tot ce este de valoare si la tot ce i se prezinta, este un spirit universal”, a spus dupa vizita Christian Plajer, prim-preotul Bisericii Evanghelice. Acesta a adaugat ca PRINTULUI CHARLES i s-a aratat Orga istorica de la Rupea care a fost reparata si momentan se afla in BISERICA NEAGRA, dar si orga Buchholz, construita in perioada romantismului timpuriu.

Citeste si: ROMANIA, pe locul trei intr-un TOP al celor mai CAUTATE destinatii de vacanta pentru britanici

Este pentru prima data cand PRINTUL CHARLES viziteaza BISERICA NEAGRA, Biserica Sf.Nicolae si Muzeul Primei Scoli Romanesti, si se afla in municipiul resedinta de judet. In vizitele pe care le-a facut pana acum in Romania, printul a vizitat doar satul Viscri din judetul Brasov, acolo unde are si o casa cumparata in urma cu mai bine de zece ani. Mostenitorul Tronului Marii Britanii se afla intr-o vizita particulara in Romania pana vineri.

Sursa foto: adevarul.ro