Printul CHARLES isi lanseaza propria fundatie, “PRINTUL de WALES”, in ROMANIA

PRINTUL CHARLES  isi lanseaza marti propria FUNDATIE in ROMANIA – FUNDATIA PRINTUL de WALES -, o organizatie caritabila cu scop educativ ce urmareste sa sprijine pastrarea patrimoniului, agricultura si dezvoltarea durabila in Romania, informeaza un comunicat difuzat de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Sursa citata aminteste ca PRINTUL de WALES detine, prin fundatia sa caritabila din Marea Britanie—The Prince of Wales’s Charitable Foundation-, o casa saseasca in satul Viscri, judetul Brasov, pe care a oferit-o FUNDATIEI sale din ROMANIA.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS, dupa intalnirea cu PRINTUL CHARLES: Ma bucur ca ne REPREZINTA si ca vorbeste despre ROMANIA. GALERIE FOTO. UPDATE 

“Initial, o buna parte a activitatilor noii fundatii vor avea loc aici. Aceasta proprietate va fi restaurata cu grija si transformata in Centrul de Pregatire al PRINTULUI de WALES in Transilvania. Centrul va avea o sala de conferinta capabila sa gazduiasca pana la 70 de persoane, o cafenea si posibilitati de cazare ce vor veni in sprijinul comunitatilor locale si a miilor de vizitatori ce ajung in satul Viscri in fiecare an”, se mai arata in comunicatul mentionat.

Totodata, FUNDATIA PRINTUL de WALES va oferi la inceput cursuri de restaurare atat pentru pentru comunitatile locale, cat si pentru studenti si ucenici din strainatate. “Este primul pas in angajamentul de a sprijini ROMANIA in re-descoperirea unor meserii in buna parte pierdute in zona rurala. Alte cursuri si programe vor fi lansate ulterior in functie de nevoile comunitatilor rurale. FUNDATIA va sprijini si programe caritabile personale ale PRINTULUI de WALES si a altor organizatii caritabile, ajutand astfel comunitati nu doar din zona Transilvaniei ci a intregii Romanii”, mai precizeaza sursa citata.

CITESTE SI: PRINTUL CHARLES, in VACANTA la Valea Zalanului

Fundatia Caritabila a Printului de Wales din Marea Britanie mai detine in Romania o proprietate in Valea Zalanului, in judetul Covasna. “ASR a incurajat achizitionarea acestor proprietati in dorinta de sprijini pastrarea patrimoniului si protejarea peisajelor naturale unice din Transilvania. Cele doua proprietati — administrate de Contele Kalnoky si sotia sa Anna — sunt deschise publicului si pot fi inchiriate, iar profitul generat este folosit exclusiv pentru activitatile caritabile ale FUNDATIEI PRINTUL de WALES”, se arata in comunicatul citat.

Directorul executiv al FUNDATIEI PRINTUL de WALES este Aura Woodward, nascuta in Romania. “Fundatia PRINTUL de WALES va lucra indeaproape in special cu comunitatile rurale din intreaga tara, pentru a-i sprijini pe localnici sa invete meserii noi si sa deprinda abilitati care sa ii ajute in gasirea unui loc de munca”, a declarat Woodward.

Sursa foto: gandul.info