Printul George al Marii Britanii a primit, cu ocazia botezului, un cadou inedit din Romania

Familia contelui Kalnoky Tibor, din Covasna, i-a daruit printului George al Marii Britanii un camp cu flori salbatice din judet, un gest simbolic cu ocazia botezului bebelusului princiar, care va avea loc miercuri, la Londra, scrie Mediafax.

Contele Kalnoky Tibor a declarat, miercuri, ca o floare poate fi cel mai frumos cadou, dar familia sa a dorit ca aceasta sa nu se ofileasca, astfel ca a decis sa ii daruiasca printului George un mic camp cu flori salbatice.

El a spus ca acest cadou a fost acceptat de familia regala britanica si ca este vorba de un camp foarte mic, fiind un gest simbolic, cu ocazia botezului.

“Florile salbatice sunt fragile, la fel ca bebelusii. Acest cadou va proteja acea regiune si va contribui la cresterea nivelului de constientizare in randul populatiei in legatura cu faptul ca florile rare pot fi intr-adevar protejate”, a declarat contele Kalnoky, un ecologist declarat si un bun prieten al printului Charles, citat de accesshollywood.com.

Potrivit unor surse locale, acest camp se afla in zona Valea Zalanului, unde printul Charles detine mai multe proprietati. In ultimii ani, printul Charles a vizitat de mai multe ori judetul Covasna, el fiind oaspetele contelui Kalnoky la conacul pe care acesta il detine in satul Miclosoara din Covasna.

Printul George, viitorul mostenitor al tronului britanic, nascut pe 22 iulie, va fi botezat miercuri, in Capela Regala de la Palatul Saint James din Londra.

Sursa foto: telegraph.co.uk