Prioritatile GRUPULUI PPE din Parlamentul European privind TINERETUL

Grupul PPE din Parlamentul European, are stabilite o serie de subiecte principale, asupra carora isi canalizeaza enegia in actitivitatea sa politica. Alaturi de Brexit, Acordul CETA, migratie, IMM-uri si terorism se afla si problematica tineretului. Prezentam mai jos principalele linii politice ale Grupului PPE privind tineretul.
 
Credem că tinerii reprezintă vectorul creșterii și ieșirii din criză și, devenind mai antreprenoriali și inovatori, pot fi ajutați să-și conducă propriul viitor.
 
Potrivit Comisiei Europene, 150 000 de tineri și lucrători de tineret participă în fiecare an la peste 8 000 de proiecte paneuropene în ceea ce se numește sectorul educației non-formale. Acestea pot fi despre protejarea mediului în Grecia, sprijinirea tinerilor cu dizabilități în Slovacia sau crearea unei academii de programare în Franța.
 
Acest angajament trebuie să fie valorificat, de exemplu, prin intermediul programelor de schimb finanțate de UE. Un sondaj efectuat de Comisia Europeană arată că, deși doar 29% dintre toți cei în vârstă de 18-24 de ani din UE au participat la alegerile europene din 2009, același procent în rândul celor care participă la programele de schimb de tineri crește la 60%.
 
Investiția în educație este esențială dacă dorim să oferim perspectivelor mai bune tinerilor europeni și să construim o economie mai dinamică, mai inovatoare și mai competitivă. Învățarea pe tot parcursul vieții reprezintă o prioritate cheie pentru Grupul PPE.
 
Grupul PPE dorește să descătușeze puterea inovatoare a tinerilor întreprinzători. Dacă nu, cele mai bune creiere ale noastre vor pleca, în timp ce ceilalți își vor vedea spulberate speranțele la un loc de muncă atunci când companiile europene se mută în afara Uniunii Europene. Vrem să întărim spiritul antreprenorial prin proiecte de instruire și educație. Tinerii trebuie, de asemenea, să poată profita pe deplin de piața unică digitală pentru a găsi și a crea locuri de muncă de înaltă calitate. Vrem să eliberăm start-up-uri de birocrația inutilă, astfel încât antreprenorii tineri să se poată concentra pe ceea ce fac cel mai bine: să inoveze!
 
Credem în capacitatea oamenilor și în spiritul antreprenorial, mai degrabă decât în intervenția statului de a crea locuri de muncă și de a reduce șomajul.