Privatizarea OLTCHIM a fost amanata pana la sfarsitul anului

COMPANIA CHIMCOMPLEX, CHIMCOMPEX BORZESTI, OM DE AFACERI, STEFAN VUZA, PREIA, COMBINAT CHIMIC, OLTCHIM, RAMNICU VALCEA, INFIINTARE, COMPANIA ROMANA DE CHIMIE

Privatizarea companiei OLTCHIM a fost amanata, vineri, cu sase luni, la cererea celor trei potentiali cumparatori ai combinatului, a anuntat administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea.

Piperea a precizat ca cei trei potentiali cumparatori au cerut o amanare de sase luni pentru a-si pune la punct dosarele si pentru a putea veni cu ofertele pentru preluarea combinatului, potrivit Digi 24. De precizat ca termenul de privatizare al Oltchim expira vineri.

Citeste si: OLTCHIM: 11 protestatari au intrat in GREVA FOAMEI!

Ministrul Economiei, Constantin Nita, declara, recent, ca nu exista pericolul inchiderii combinatului, daca nu va exista cumparator. Ministrul a precizat ca procesul de privatizare ar putea fi chiar reluat.

La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca Oltchim nu are pierderi, fiind considerata elibigila pentru ca are piata de desfacere.

Citeste si: ZECE DISPONIBILIZATI DE LA OLTCHIM AU INTRAT IN GREVA FOAMEI

Statul roman, care detine prin Ministerul Economiei 54,7 la suta din actiunile Oltchim, a incercat sa privatizeze de mai multe ori combinatul. Oltchim, unde lucreaza 2.300 de oameni, a intrat in insolventa la inceputul anului 2013.

Datoriile combinatului se ridica la 700 de milioane de euro, iar acesta functioneaza la doar 27 la suta din capacitatea sa.