DRAGNEA sare, din nou, la gatul ministrului JUSTITIEI! Liderul PSD este contrat DUR de GRINDEANU

Liviu Dragnea l-a criticat din nou, joi, dupa ce a revenit din vacanta de Pasti, pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader, afirmand ca acesta a “intarziat foarte mult” cu pachetul de modificari pe care urmeaza sa le propuna la legile justitiei, informeaza Hotnews.ro.

UPDATE: Premierul Sorin Grindeanu si ministrul Justitiei i-au dat joi un raspuns extrem de dur sefului PSD, Liviu Dragnea, care il atacase pe Tudorel Toader pentru intarzierea proiectelor majore in Justitie. Grindeanu a declarat intr-o conferinta de presa comuna cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene ca proiectele sunt in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Justitiei si “vom transmite catre Parlament, indiferent cine solicita acest lucru, acest proiect cand dezbaterea publica e incheiata”.

Grindeanu a accentuat in doua randuri decizia de a respecta termenii privind consultarea publica, o decizie care complica situatia personala a Lui Liviu Dragnea: “Asta e punctul meu de vedere. Cand s-a incheiat dezbaterea, conform legii, abia in acel moment, cu eventuale adaugiri si imbunatatiri, ni-l asumam in Guvern ca proiect de lege si-l vom transmite in Parlament. Dar, subliniez, abia dupa ce dezbaterea e terminata”.

Si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, l-a contrat indirect pe Dragnea. Intrebat explicit cum comenteaza acuzatiile de tergiversare venite din partea liderului PSD, Toader a spus, in aceeasi conferinta de presa, ca “daca vrem sa facem o treaba riguroasa, atat pe fond cat si pe forma, atunci trebuie sa facem o evaluare de la primul la ultimul articol, consultam CSM si toate institutiile participante la actul de Justitie, il punem in transparenta decizionala, il insuseste guvernul si il transmitem la Parlament ca proiect de lege. Deci numai in momentul acela putem sa avem cugetul impacat, inima impacata ca am facut un demers viabil, functional, necesar sistemului de justitie”.

STIRE INITIALA

“Se pare ca dl ministru a intarziat f mult (…) Cred ca nu se mai poate intarzia”, a spus Dragnea, la intrebarile ziaristilor, notand ca exista riscul ca legea Gratierii “sa fie aprobata tacit pentru ca nu vine Ministerul Justitiei”.

“O sa cer o audienta la Ministerul Justitiei dupa ce mi-o avizeaza premierul ca sa ii explic ca totusi parlamentul nu e anexa guvernului”, a continuat seful PSD, in opinia caruia “se lungeste foarte mult discutia despre un subiect care nu mai incepe”. Intrebat daca Tudorel Toader mai are sprijinul PSD, Dragnea a avertizat ca “nu poti sa benficiezi de sustinere la nesfarsit”.

Ministerul Justitiei a anuntat, in urma cu o zi, ca va organiza doua dezbateri publice privind proiectul legislativ de modificare a codurilor penale, publicat pe site-ul Ministerului. Potrivit calendarului, dezbaterile vor avea loc pe 26 aprilie si 15 mai.

Prima consultare, de pe 26 aprilie, va avea loc la ora 10.00 la sediul Ministerului Justitiei, in sala de consiliu, etajul I, si pot participa atat persoane fizice, cat si asociatii legal constituite. Fiecare invitat va avea la dispozitie trei minute pentru a-si expune opinia, arata anuntul Ministerului Justitiei, potrivit News.ro.

Sursa foto: realitatea