Problema unui nas înfundat copii: ce soluții există?

Congestia nazala este senzatia de disconfort ce se instaleaza atunci cand avem tesuturile nazale si vasele de sange umflate in exces cu fluid. La bebelusi si copii, situatia este si mai neplacuta pentru ca ei nu inteleg ce se intampla si deseori plang din simplu motiv ca nu pot respira pe nas. Astfel, pentru parintii care aud expresia de nas infundat bebelusi, aceasta este asociata cu plansete si nopti nedormite.

Nas infundat copii? Care sunt solutiile?

Pentru decongestionarea in siguranta a nasucului medicii recomanda folosirea unei solutii hipertonice sterile de apa de mare Tonimer lab Hypertonic Baby Spray. Acest produs dedicat bebelusilor are varf atraumatic – un inel opritor pozitionat pe aplicator ce asigura folosirea produselor in siguranta si fara riscul de a dezvolta rani sau accidente la nivelul cavitatii nazale.

Solutia hipertonica sterila de apa de mare Tonimer lab Hypertonic Baby:

Solutii care desfunda nasul si usureaza respiratia

Parintii nu ar trebui sa se panicheze atunci cand vine vorba de congestia nasului la copii. Dupa cum este necesar in mod individual, decongestionarea se va face de mai multe ori pe zi, timp de 15 zile sau in conformitate cu sfatul medicului. Congestia nazala este una dintre cele mai comune afectiuni, in special in cazul copiilor mici, de aceea aceasta trebuie tinuta in frau:

  1. Pentru decongestionarea nasului se poate folosi o solutie hiperotonica sterila de apa de mare, cu o salinitate de 2%, care nu creeaza dependenta si care va asigura un somn linistit copilului.
  2. Utilizarea unui umidificator de camera: copilului ii va asigura o umiditate cuprinsa intre 40 si 60%. Umidificatorul adauga umiditate in aerul uscat, ceea ce poate ajuta la ameliorarea congestiei nazale.
  3. Curatarea nasului infundat al bebelusilor folosind dispozitive speciale: exista multe solutii cu ajutorul carora poti curata nasul infundat: pompita piriforma, batista bebelusului sau aspiratoarele nazale electrice. Indiferent de metoda pe care o alegi, este indicat sa devina parte din ritualul de ingrijire a bebelusului atunci cand acesta are nasul infundat, inainte de fiecare masa si inainte de culcare. 

Nu uita de hidratarea corespunzatoare a celui mic. Prin mentinerea unui nivel ridicat de fluide (lapte matern sau apa), mucoasa nazala ramane hidratata, prevenindu-se uscarea membranelor mucoase ale copilului. Alege Tonimer lab Hypertonic Baby Spray din cea mai apropiata farmacie!