Probleme financiare pentru Pro Tv! Actiunile companiei-mama au scazut cu peste 60%

Pro Tv-ul nu a scapat de criza mondiala! Actiunile grupului Central European Media Enterprises (CME), proprietarul televiziunii din Pache Protopopescu, au inregistrat o cadere de peste 60%.

In doar doua saptamani (in intervalul 29 octombrie-12 noiembrie), actiunile listate la bursa de la New York ale CME s-au prabusit cu 63,99%, noteaza capital.ro.

Scaderea vine dupa ce CME, companie detinuta partial de Time Warner Inc, a anuntat ca evalueaza mai multe optiuni inclusiv finantarea prin emiterea de datorii si equity precum si vanzarea de active pentru a-si finanta operatiunile. De asemenea, compania inregistrata in insulele Bermude si-a redus estimarile pentru acest an dupa ce in al treilea trimestrul a inregistrat pierderi operationale.

‘Ne asteptam ca agentiile de rating sa reduca ratingul si de asemenea ne asteptam la o emisiune de actiuni care va avea ca efect diluarea participatiilor actuale’, a declarat Pavel Ryska, analist la J&T Banka, in urma cu doua saptamani.

CME este o companie de televiziune cu operatiuni in sase state din Europa Centrala si de Est. In Romania, CME include posturile de televiziune ProTV, Acasa TV, Acasa Gold TV, ProCinema, Sport. ro, ProTV Interna­tional, ProTV Chisinau si MTV Romania.

Conform comunicatului CME, la care a fost sef Adrian Sarbu pana in august 2013, grupul a realizat un venit net trimestrial de 135,8 milioane de dolari, in scadere fata de perioada similara a anului trecut (140,1 milioane de dolari). Pierderea neta trimestriala s-a ridicat la 23,3 milioane de dolari, fatia de cele 32,6 milioane de dolari cat fusese in perioada similara a anului trecut.

Venitul net la 9 luni a fost de 453,1 milioane de dolari, in scadere fatia de perioada similara a lui 2012 cand se ridicasera la 518,7 milioane de dolari.

Pierderea neta la 9 luni a explodat la 173,3 milioane de dolari, fatia de cele 43,3 milioane de dolari, in primele 9 luni ale lui 2012.

Michael Del Nin, co-Chief Executive Officer a declarat ca acest nivel de performanta al companiei este inacceptabil si ca se fac eforturi pentru imbunatatirea rezultatelor companiei.