PROBLEME in PARADIS: PSD si ALDE trebuie sa mai lucreze la COMUNICARE! DECLARATII DRAGNEA si TARICEANU

S-ar putea ca nemultumirile unor reprezentanti ALDE sa fie reale, a declarat sambata liderul PSD Liviu Dragnea, inainte de o serie de intalniri de la Mamaia la care participa lideri si parlamentari ai coalitiei de guvernare, premierul Tudose si cativa ministri, in conditiile in care Melescanu a spus ca exista probleme de comunicare intre reprezentantii PSD si ALDE din Executiv, informeaza Agerpres.

UPDATE 2Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat sambata ca nu exista nicio tensiune in coalitia de guvernare, mentionand ca sunt anumite deficiente pe partea de comunicare si a afirmat ca “nu s-a pomenit undeva ca o coalitie sau o guvernare care sa nu aiba niciun fel de probleme”, relateaza Agerpres.

“La lucrarile Delegatiei permanente si a Biroului Politic central l-am invitat si pe presedintele PSD, domnul Liviu Dragnea, care s-a adresat colegilor nostri pe cateva chestiuni pe care le consideram esentiale si anume indeplinirea obligatiilor pe care noi ni le-am asumat prin programele electorale si apoi in programul de guvernare. Avem o responsabilitate privind acest angajament. Niciun act de guvernare nu este simplu. Avionul, dupa cum spuneam, nu merge fara piloti, e sarcina noastra sa ne ocupam de coordonarea politica, la nivelul partidelor, la nivelul Parlamentului, sa asiguram buna conlucrare cu Executivul. Fara indoiala nu cred ca s-a pomenit undeva o coalitie sau o guvernare care sa nu aiba niciun fel de probleme”, a afirmat Tariceanu, la Mamaia, intr-o declaratie comuna cu liderul PSD Liviu Dargnea.

El a spus ca sarcina liderilor coalitiei este de a netezi asperitatile.

“Sarcina noastra este sa netezim asperitatile si la nivelul structurilor politice si la nivelul comunicarii. Constatam permanent anumite deficiente pe partea de comunicare pe care incercam sa le remediem. Am discutat in acest sens ce vom face in continuare si am convenit in acest sens in asa fel incat actiunile pe care le decidem sa nu reusim sa le punem sub semnul intrebarii prin propriile noastre deficiente. Sigur, opozitia nu va exista sa atace, sa incerce sa inspire neincredere in actiunile noastre. Dar, asa cum s-a vazut de la alegeri incoace, efectul guvernarii este masurat pozitiv de marea parte a cetatenilor si vom continua sa ne pune in aplicare planurile de care am vorbit”, a spus Tariceanu.

El a adaugat ca nu exista niciun fel de tensiune, mentionand ca intre el si Liviu Dragnea exista o relatie de incredere.

“Aparitia noastra impreuna astazi este destinata clar risipirii oricaror speculatii pe care am vazut ca unii le-au facut ca ar exista tensiuni. Nu exista niciun fel de tensiune, din contra, avem o relatie buna, o relatie de incredere pe care si unul si altul o apreciem pe care le bazam ca avem de lua decizii politice grele in continuare”, a mai spus Tariceanu.

UPDATE 1: Liderii coalitiei de guvernare PSD-ALDE au convenit sambata, la Mamaia, constituirea unui sistem integrat de comunicare PSD-ALDE-Guvern-Parlament, a anuntat liderul PSD, Liviu Dragnea, presedinte al Camerei Deputatilor, informeaza Agerpres.

 “Sunt probleme in primul rand de comunicare intre Guvern si partide, intre partide si Guvern si in cadrul grupurilor parlamentare si intre membrii comisiilor de specialitate din Parlament. Am convenit astazi – este o decizie importanta – sa avem un sistem integrat si compact de comunicare PSD-ALDE-Guvern – Parlament in asa fel incat masurile legislative, guvernamentale care se iau sa poata sa fie comunicate in timp real sau poate de la stadiul de intentie, si noi sa le putem comunica in mod coerent si noi si colegii care au aparitii publice”, a precizat Dragnea, care a participat la o sedinta a conducerii ALDE. 
 
Potrivit acestuia, exista de asemenea este o discutie care trebuie sa fie incheiata saptamana viitoare referitoare la responsabilitatile care vor trebui alocate secretarilor de stat, si a dat asigurari ca relatia sa cu liderul ALDE este una foarte solida. 
 
“Vom avea analize serioase asupra responsabilitatilor care au fost alocate fiecarui secretar de stat. Va fi o discutie cinstita si asezata functie de dorintele si capacitatile fiecaruia, o discutie pe care o vom avea cu ministrii. De asemenea daca vor aparea probleme la nivel local, deocamdata nu sunt. Am stabilit un sistem de comunicare si de interventie in asa fel incat aceste probleme sa se regleze pe fond. Nu exista tensiuni in coalitie. (…) Relatia dintre mine si Calin Popescu-Tariceanu este una foarte solida, foarte sincera si foarte puternica si pe aceasta relatie se bazeaza si relatiile din coalitie si sustinerea majoritatii parlamentului”, a mai spus liderul PSD.

STIRE INITIALA

Intrebat despre unele unele probleme ridicate de Norica Nicolai si Teodor Melescanu, ambii de la ALDE, Dragnea a raspuns ca este posibil ca “nemultumirile lor sa fie reale”.  “Tocmai de aceea discutam in acest weekend, sa fie mai multa coerenta in guvernare”, a spus liderul PSD, adaugand ca atat reprezentantii PSD cat si cei ai ALDE din guvern trebuie sa aiba “o abordare corecta”. 

El a respins ideea ca ar exista tensiuni in sanul coalitiei PSD-ALDE: “Aseara a venit Tariceanu la noi si nu am fost deloc tensionati”.  Modul de colaborare dintre ministrii care fac parte dintr-un partid si secretarii de stat de la alt partid trebuie imbunatatit, a spus sambata dimineata la Mamaia, ministrul de Externe, Teodor Melescanu, vicepresedinte al ALDE.

“Una din problemele cele mai importante atunci cand esti la guvernare este comunicarea. Din acest punct de vedere, participarea unui numar cat mai mare de demnitari la discutii, la dezbateri televizate, este dupa parerea mea absolut necesar. Deci cred ca va trebui sa ne imbunatatim modul de actiune si colaborarea dintre ministrii care sunt dintr-un partid si secretarii de stat care sunt de la alt partid”, a declarat Melescanu, citat de Agerpres.