Probleme in TRAFIC din cauza zapezii in Suceava si Harghita

PROBLEME IN TRAFIC IN JUDETELE SUCEAVA SI HARGHITA DIN CAUZA NINSORII. Mai multe tiruri erau blocate, vineri dimineata, intre localitatile Vatra Moldovitei si Sucevita din judetul Suceava, la kilometrul 31 al DN 17A, din cauza zapezii.

Centrul INFOTRAFIC informeaza ca tirurile urmeaza sa fie tractate de utilaje de deszapezire. Politistii de la Rutiera recomanda soferilor care circula pe DNA 17A, precum si pe alte drumuri afectate de zapada, sa aiba montate anvelope de iarna.

In zonele inalte din judetul HARGHITA drumarii au intervenit cu utilaje de deszapezire, stratul de zapada atingand trei centimetri. In aceasta dimineata, s-a intervenit pe mai multe drumuri nationale din judetul HARGHITA, cu sase utilaje de deszapezire cu lama si cu autobasculante din care s-au imprastiat peste 42 de tone de material antiderapant.

Vezi aici avertizarea COD GALBEN emisa de meteorologi, valabila pana sambata

Seful de cabinet al prefectului judetului Harghita, Adrian Panescu, a declarat, pentru Mediafax, ca pe DN 13 B in Pasul Bucin se circula pe carosabil alunecos, acoperit cu pana la trei centimetri de zapada. De asemenea, traficul se desfasoara ingreunat pe DN 15 in statiunea Borsec, pe DN 12 C in zona Lacu Rosu, unde zapada masoara pana la doi centimetri, precum si pe DN 12 A, in localitatile Lunca de Jos si Lunca de Sus si pe DN 11 B Cozmeni – Targu Secuiesc, unde s-a depus un centimetru de zapada.

Pe celelalte sosele nationale din judet circulatia se desfasoara normal, carosabilul fiind umed din cauza ploilor.

Reamintim ca 12 judete din nordul, centrul si estul tarii, inclusiv Suceava, se afla pana sambata la ora 8.00 sub cod galben de ploi si ninsori, potrivit unei atentionari emise de Administratia Nationala de Meterologie (ANM).

Un numar de 12 judete din nordul, centrul si estul tarii se vor afla, in intervalul vineri, ora 3.00 – sambata, ora 8.00, sub cod galben de ploi si ninsori, potrivit unei atentionari emise de Administratia Nationala de Meterologie (ANM).