Probleme in traficul aerian de la Londra din cauza unei defectiuni informatice

Probleme in traficul aerian de la Londra din cauza unei defectiuni informatice

Probleme in traficul aerian deasupra Londrei, in urma unei defectiuni informatice. Organizatia europeana pentru securitatea navigatiei aeriene, Eurocontrol, informeaza ca spatiul aerian al Londrei a fost inchis vineri, pana la ora 19.00 GMT (21.00, ora Romaniei), din cauza unei probleme informatice.

UPDATE: Serviciul de control aerian britanic, Nats, a anuntat remedierea defectiunii informatice care a perturbat traficul aerian deasupra Londrei vineri dupa-amiaza, existand sperante privind o revenire la normal in cursul serii.

“Sistemul a fost restabilit si suntem pe punctul de a reveni la o situatie normala”, a precizat serviciul de control aerian in jurul orei 18.30, ora Romaniei.

“Intreg spatiul aerian al Londrei este inchis din cauza unei pene informatice pana la ora 19.00 GMT (21.00, ora Romaniei)”, a anuntat Eurocontrol pe pagina sa de internet.

Citeste si: ROMANII se numara printre victimele SCLAVIEI MODERNE din MAREA BRITANIE

Serviciul britanic de control aerian, Nats, cu sediul la Swanwick (sud-estul Angliei), a confirmat ca defectiunea s-a produs la sistemele sale.

“Ne cerem scuze pentru orice intarziere, echipa noastra de interventie a fost mobilizata. Facem tot posibilul pentru remedierea problemei”, a transmis Serviciul de control aerian, privatizat in 2001.

“Niciun zbor nu decoleaza in prezent de pe aeroporturile din Londra”, potrivit site-ului flightradar24.com, prin care se poate consulta in timp real traficul aerian in lume.

In schimb, aterizarile continua, potrivit presei britanice.