Probleme Liviule? Se fac verificări în cazul permisiei lui Dragnea

Ministrul Justiției, Ana Birchall, i-a cerut șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) să verifice modul în care lui Liviu Dragnea i-a fost acordată permisiunea de a ieși pentru o zi din penitenciar.

Update: Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la modalitatea de acordare a unei recompense cu permisiunea de ieșire din penitenciar pentru o durată de 24 de ore, la solicitarea ministrului justiției, Ana Birchall, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus efectuarea în regim de urgență a verificărilor care se impun la Penitenciarul București-Rahova.  Ministrul justiției va fi informat privind rezultatele verificărilor și a măsurilor legale care se impun.

Știre inițială

Este control la Penitenciarul Rahova după permisia de 24 de ore primită de Liviu Dragnea. Potrivit unor surse Antena 3, ministrul demis al Justiţiei, Ana Birchall, i-a cerut șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) să verifice modul în care lui Liviu Dragnea i-a fost acordată permisiunea de a ieși pentru o zi din penitenciar.

Liviu Dragnea a primit joi permisie de o zi de la Penitenciarul Rahova. Fostul lider PSD a stat acasă 24 de ore, iar vineri dimineață a revenit în pușcărie. Directorul ANP a declanșat verificări în acest caz, susțin surse judiciare. Potrivit legii, deținuții cercetați într-un alt dosar penal nu au dreptul să iasă din penitenciar.

Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova după condamnarea la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, pe 27 mai, la o zi după alegerile europarlamentare.

Sursa foto: facebook / Liviu Dragnea