Probleme pentru Apple ! O ancheta vizeaza compania care produce iPhone

Compania Apple are probleme cu fabricile sale, dupa ce un copil de 15 ani a murit in Taiwan la una dintre locatiile unde se asambleaza terminalele iPhone.

Un baiat in varsta de 15 ani, care lucra la Foxconn, unul dintre contractorii Apple, la o fabrica din Taiwan unde se asambleaza terminale iPhone si tablete iPad mini a murit. Ca urmare a acestui incident, fabrica a fost supusa unor investigatii serioase. Autoritatile au aflat ca pustiul si-a ascuns varsta la angajare, iar conditiile din fabrica nu i-au deteriorat starea de sanatate.

Conform cercetarilor, adolescentul s-a angajat in luna septembrie, scrie yoda.ro, a acestui an, analizele medicale fiind bune. La trei saptamani dupa angajare, saptamani in care a lucrat cate 70 de ore, tanarul a decedat. Victima Shi Zakoun a folosit actele unui var al sau in varsta de 21 de ani pentru a trece de primul interviu, se mai arata in ancheta.

Pe de alta parte, compania americana cunoaste un real avant pe pietele asiatice. Doar in China, cota de piata a crescut de patru ori intr-o singura luna, mai precizeaza sursa citata (de la 3% in septembrie la 12% in octombrie), gratie lansarii modelului 5S.

Sursa foto: yoda.ro