Procedura de selectie pentru sefia DIICOT va incepe saptamana viitoare

Procedura de selectie pentru sefia DIICOT va incepe saptamana viitoare

Procedura de selectie a procurorilor pentru sefia DIICOT va fi demarata saptamana viitoare, a anuntat, vineri, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc. Ministrul a precizat ca nu are o propunere pentru functia de procuror-sef al DIICOT, deoarece va exista o formula de selectie, la care au sanse egale toti procurorii din tara care indeplinesc conditiile legale.

“Cu siguranta voi trimite o invitatie procurorilor din tara. Nu vor fi criterii noi, vor fi criteriile folosite de CSM in procesul de evaluare a functiilor de conducere. Procesul va fi foarte transparent, foarte predictibil. Cine crede ca respecta standardele de integritate, de profesionalism, cu siguranta are sanse sa ocupe aceasta functie de conducere. Procedura va fi demarata saptamana viitoare”, a declarat Robert Cazanciuc, prezent la bilantul Curtii de Apel Bucuresti.

Citeste si: ROBERT CAZANCIUC: Este nevoie de mai mult dialog intre JUDECATORI

Amintim ca functia de procuror sef al DIICOT a ramas vacanta dupa ce titularul acestui post, Alina Bica, a fost arestata preventiv pe 22 noiembrie, pentru fapte de coruptie. Conducerea DIICOT este asigurata, in prezent, de procurorul sef adjunct Elena Georgiana Hosu.