PROCEDURA pentru DONAREA de SANGE se SIMPLIFICA

In prezent, cei care vor sa doneze sange trebuie sa se inarmeze cu rabdare, pentru ca procedura e una care cere timp. Se doreste simplificarea acesteia, iar in acest sens donatorii vor avea niste carduri speciale si se vor putea programa la un call center. Pe aceste carduri va fi stocat istoricul fiecaruia. La call center pot fi aflate toate informatiile legate de donare si se poate face si programarea, informeaza jurnalistii de la TVR.

Masurile, care ar urma sa fie adoptate curand de Guvern, vor face ca Romania sa se alinieze celorlalte state europene, mai noteaza sursa. Pana la implementarea acestora, cei care vor sa doneze sange trebuie sa se inregistreze mai intai la receptia unitatii medicale. Apoi, se muta in camera de triaj. Urmeaza analizele si consultul medical. In final, asteptarea poate dura si cateva ore, asa ca multi dintre cei care ar vrea sa doneze nu mai fac gestul salvator de vieti.

La Centrul de Transfuzie din Bucuresti vin, intr-o zi buna, circa 300 de oameni pentru a dona sange. Nu toti sunt insa eligibili, asa ca medicii sunt nevoiti sa respinga, in fiecare zi, aproape un sfert dintre acestia.

Sursa foto: realitatea