PROCES ATENTATE BOSTON: JURATII au accesul INTERZIS la TV, PRESA si INTERNET

PROCES ATENTATE BOSTON. Judecatorul care se ocupa de procesul atentatelor din Boston le-a interzis juratilor sa navigheze pe Internet, sa se uite la televizor sau sa citeasca ziarele in legatura cu acest proces.

PROCES ATENTATE BOSTON. Ordinul judecatorului George O’Toole, cu aplicare imediata, nu se refera decat la informatiile legate de atentatele de la maraton si la proces, in care este judecat autorul acestora, Djohar Tarnaev, in varsta de 21 de ani.

PROCES ATENTATE BOSTON. Potentialii juratii, dintre care 500 au fost convocati luni, in doua grupuri, pentru a asculta recomandarile judecatorului si pentru a raspunde unui chestionar, nu trebuie sa mai discute cazul cu cineva sau cu presa.

CITESTE SI: PROCESUL ATENTATELOR de la BOSTON va incepe luni

PROCES ATENTATE BOSTON. Cei care nu respecta regulile vor fi pedepsiti pentru “ultraj fata de un magistrat” a precizat judecatorul. Dar juratilor li se va permite sa se intoarca acasa in fiecare seara. Procesul va avea loc de patru ori pe saptamana, de luni pana joi, a precizat judecatorul.

PROCES ATENTATE BOSTON. “Nu cititi, nu priviti, nu ascultati nimic in legatura cu acest caz”, le-a spus judecatorul, precizand ca acesta este un “ordin”. Si daca dati din intamplare peste ceva, “va rog dati pagina, schimbati canalul sau inchideti ecranul”. Nu se pune problema ca juratii sa caute pe Google ceva despre proces sau sa urmareasca retelele de socializare.

PROCES ATENTATE BOSTON. In incercarea de a se forma un juriu impartial in acest caz foarte mediatizat si care va “continua sa fie” foarte mediatizat, 1.200 de persoane au fost convocate la tribunalul federal din Boston in grupuri de cate 200-250 de persoane, carora judecatorul le va repeta aceleasi sfaturi, in prezenta acuzatului.

CITESTE SI: ATAC TERORIST IN SUA. Explozii in timpul maratonului din Boston, cel putin trei morti UPDATE 

PROCES ATENTATE BOSTON. Dupa un proces de eliminare care promite sa fie destul de lung, juriul va fi format din 12 persoane si sase inlocuitori. Aceste persoane vor fi singurele vizate de aceste recomandari pe toata durata procesului, estimata la trei-patru luni.

Sursa foto: boston globe