Proces El Chapo Guzman. Soția sa a jucat un rol cheie în evadarea din închisoare din 2015

Proces El Chapo Guzman. Soția lordului mexican al drogurilor Joaquin El Chapo Guzman a jucat un rol esențial în evadarea spectaculoasă din închisoare din 2015. El Chapo a evadat atunci printr-un tunel săpat în celulă.

Acuzațiile la adresa soției traficantului de droguri au fost făcute de unul dintre membrii de vază ai cartelului în fața curții de judecată din New York, relatează The Guardian.

Damaso Lopez Nunez a mărturisit juriului de la procesul lui Guzman că Emma Coronel Aispuro și-a ajutat soțul prin mijlocirea transmiterii de mesaje între fii acestuia și cei care au coordonat evadarea din închisoarea Altiplano din centrul Mexicului. Coronel ,,ne dădea ordine”, spune Lopez, adăugând că aceasta a participat la mai multe întâlniri la care s-a discutat despre evadare.

Citește și: PROCES EL CHAPO GUZMAN. PROCURORII AU PREZENTAT JURAȚILOR ARMA CU CARE TRAFICANTUL ÎȘI EXECUTA RIVALII! FOTO ÎN ARTICOL

După ce Guzman a fost prins din nou și trimis în altă închisoare mexicană, cartelul a plătit mită în valoare de 2 milioane de dolari pentru ca un administrator al închisorii să îl mute pe Guzman înapoi în Altiplano, a spus Lopez.

Înainte ca acest lucru să se întâmple, Guzman a fost extrădat în 2017 în SUA. Mărturia a aruncat o lumină nefavorabilă asupra soției lui Guzman, care a asistat tăcută în sală la tot procesul, de la mijlocul lunii noiembrie. Cea mai mare parte a atenției presei s-a concentrat pe ținutele acesteia și pe reacțiile ei la semnele făcute de deținut.

Sursa foto: the guardian