PROCESIUNE a credinciosilor catolici, pe strazile Capitalei

Un mare numar de credinciosi catolici, printre care multi tineri, preotii din parohiile bucurestene, calugari si calugarite din comunitatile religioase locale participa duminica la PROCESIUNEA de FLORII organizata de Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti pe strazile Capitalei.

Pe tot parcursul traseului, preotii si credinciosii, cu ramuri in mana, ii vor canta Mantuitorului, in amintirea intrarii Sale triumfale in Ierusalim. La sfarsitul PROCESIUNII, in Catedrala Sfantul Iosif se va celebra liturghia solemna, prezidata de Ioan Robu, arhiepiscopul mitropolit de Bucuresti.

In DUMINICA FLORIILOR, Biserica Catolica celebreaza totodata Ziua Mondiala a Tineretului, instituita de catre PAPA IOAN PAUL AL II-LEA in anul 1985 si ajunsa in acest an la cea de a 29-a editie. De aceea, tinerii vor purta in fruntea procesiunii Crucea — simbol al Zilei Mondiale a Tineretului—, raspunzand astfel indemnului pe care PAPA IOAN PAUL AL II-LEA l-a adresat cu 30 de ani in urma, la incheierea Anului Jubiliar din 1984: “Purtati crucea lui Cristos in lume, ca semn al iubirii DOMNULUI ISUS fata de oameni, si vestiti tuturor ca numai in CRISTOS mort si inviat este mantuire si rascumparare”.

Citeste si: Pelerinaj de FLORII in Capitala. UPDATE

In cadrul sfintei liturghii din Catedrala Sf. Iosif, in semn de unitate cu tinerii din lumea intreaga, se va da citire mesajului pe care PAPA FRANCISC l-a adresat tinerilor cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului din acest an.

Procesiunea a inceput la ora 14.00, la Biserica Franceza Sacre Coeur si continua apoi pe traseul Bd. Aviatorilor, Piata Victoriei, Calea Victoriei, str. G-ral Berthelot si se va incheia in jurul orei 15.00, la Catedrala Sfantul Iosif.

Cu DUMINICA FLORIILOR, credinciosii catolici intra in SAPTAMANA SFANTA, oranduita spre amintirea si retrairea PATIMIRII DOMNULUI.

Sursa foto: libertatea.ro