PROCESIUNE cu moastele lui CONSTANTIN BRANCOVEANU, la Palatul Mogosoaia

Moastele Sfantului Domnitor Martir CONSTANTIN BRANCOVEANU au fost aduse duminica, pentru prima oara, la Palatul Mogosoaia, de la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Capitala.

Procesiunea, la care au participat ierarhi, preoti si credinciosi, a inceput la ora 8.00, la intrarea din Targusorul Brancovenilor din comuna Mogosoaia. 

Citeste si: BASESCU a transmis un mesaj la comemorarea a 300 de ani de la martiriul Sfintilor Brancoveni

Moastele Sfantului Domnitor Martir CONSTANTIN BRANCOVEANU au fost purtate de o trasura trasa de cai pana in curtea Palatului Mogosoaia, ctitorie a voievodului martir.

Dupa ora 11.30 va avea loc Slujba de sfintire a picturii si de binecuvantare a lucrarilor de la biserica parohiei Sfantul Gheorghe – Mogosoaia, de catre patriarhul Daniel.

Racla cu moastele Sfantului Voievod Martir CONSTANTIN BRANCOVEANU va ramane la biserica Sfantul Gheorghe de la Mogoaoaia pana in jurul orei 15.00, cand va fi readusa la biserica Sfantul Gheorghe Nou din Bucuresti.

Citeste si: Bisericile Sf. Gheorghe din Bucuresti si Mogosoaia isi DESCHID ALTARELE, la 300 de ani de la MOARTEA BRANCOVENILOR

Ceremoniile care au loc la 300 de ani de la moartea domnitorului martir au debutat sambata cu resfintirea Bisericii Sf. Gheorghe Nou din Capitala.

Sursa foto: puterea.ro