Procesul de imprimare UV pe materiale rigide

Imprimarea UV este o metoda unica de imprimare digitala care utilizeaza eficient lumina ultravioleta (UV) pentru a usca si intari cerneala, acoperirile si adezivii instantaneu, de indata ce sunt imprimate pe materiale rigide.

Aceasta tehnologie poate fi utilizata in timp ce imprimi pe aproape orice material. Ofera personalizare fara efort si rapida a produsului si acesta este unul dintre motivele pentru care print pe materiale rigide este extrem de cautat.

Standardul fiecarui design se refera la tipul de materiale utilizate. Daca intentionezi sa creezi niste produse premium de lux, alegerea tehnologiei perfecte pentru print pe materiale rigide devine, de asemenea, vitala. O tehnica de imprimare eficienta este un lucru care poate aduce o diferenta semnificativa intre produsele de buna calitate si cele de calitate excelenta.

De-a lungul anilor, a fost introdusa o solutie, care nu este doar o metoda de imprimare dovedita, ci este si binecunoscuta pentru crearea de printuri ideale pentru amplificarea in publicitate si vanzarea extensiva a produselor de lux. Imprimarea UV este cea mai apreciata metoda.

Pe ce materiale/substraturi se poate imprima?

Imprimantele UV pot fi folosite pe o mare varietate de materiale/substraturi. Unele dintre acestea includ materiale plastice, lemn, sticla, gresie, metale, hartie, carton si multe altele. Cerneala UV se aseaza chiar deasupra suprafetei substratului si se lipeste de fata acestuia.

Cum este imprimarea UV diferita de tiparirea conventionala si cum functioneaza?

In metodele conventionale de imprimare, cernelurile utilizate contin solventi speciali care se evapora in aer in timpul procesului de imprimare. Aceasta evaporare a solventilor duce la absorbtia cernelii in material, lasand o imagine digitala atunci cand cerneala este complet uscata. Aceasta tehnica ar putea necesita, de asemenea, niste pulberi pulverizate suplimentare pentru a ajuta la compensarea si uscarea cernelii. Deoarece cernelurile sunt absorbite in mediul de imprimare, utilizarea lor este de obicei limitata la materiale asemanatoare hartiei si nu pot fi utilizate pentru plastic, folie, metal, acril sau sticla.

Cand vine vorba de imprimarea UV, cernelurile utilizate in aceasta tehnica sunt uscate printr-un proces fotomecanic, numit intarire UV. Aici, lumini UV special concepute de intensitate mare sunt emise pe suportul de imprimare, uscandu-l intr-o fractiune de secunda, ajutand cerneala sa isi pastreze profunzimea de culoare si calitate. Acest proces este rapid si produce o finisare de inalta definitie a imaginii aproape instantaneu.

De ce imprimarea UV ar trebui sa fie preferata fata de alte forme de imprimare?

Imprimarea UV detine un avantaj fata de majoritatea celorlalte forme de tehnici de print pe materiale rigide din urmatoarele motive:

➢ Consecventa si eficienta: Utilizarea unui mod de imprimare UV nu este doar benefica pentru a oferi printuri consistente si precise, ci si economiseste timp. Pe masura ce se intareste cerneala, intr-o fractiune de secunda, devine mai usor sa imprimi mai multe imagini intr-un interval de timp foarte scurt, reducand riscul de denaturare a cernelii.

➢ Versatilitate: Deoarece cerneala, adezivul sau orice forma de acoperire se usuca intr-un ritm foarte rapid folosind aceasta tehnica, este potrivit pentru o mare varietate de medii de imprimare – hartie, spuma, panza, lemn, sticla, acril, aluminiu, plastic, PVC, material textil si multe altele.

➢ Eco-Friendly: Deoarece cernelurile utilizate in imprimarea UV nu contin solventi si se usuca aproape imediat, nu exista nicio sansa ca acestea sa se evapore in aer si astfel nu exista nicio eliberare de compusi organici volatili daunatori sau fum toxic, ceea ce face din aceasta o tehnologie prietenoasa cu mediul, cu o amprenta de carbon zero.

➢ Durabilitate: Orice print pe materiale rigide este de obicei mai rezistent la apa, zgarieturi, uzura si, de asemenea, la conditiile meteorologice dure, ceea ce le face mai durabile.

➢ Calitate superioara a imprimarii: Deoarece cerneala se usuca rapid cu ajutorul luminilor UV, nu mai ramane timp pentru a o absorbi in mediul de imprimare, lasand-o pe partea superioara a foii unde este mai putin contaminata. Acest lucru ofera o imprimare de calitate superioara, avand un aspect vibrant cu un finisaj lucios.

➢Flexibilitate pentru nevoile de proiectare: Alege print pe materiale rigide deoarece este complet versatil, iti permite sa transferi imagini pe orice suprafata – indiferent de cat de absorbanta ar fi. De exemplu, pe langa pliantele si ambalajele standard din hartie, imprimantele UV pot lucra si cu plastic, lemn si o multime de alte materiale. Evident, flexibilitatea unei imprimante UV se traduce in mai multe optiuni pentru materiale promotionale in campania ta de promovare. Indiferent daca esti in cautare de signalistica sau materiale de marketing pentru evenimente, cu siguranta vei obtine solutiile de care ai nevoie cu print pe materiale rigide.

Imprimantele UV sunt capodopere ale tehnologiei, cu o multime de capacitati de print pe materiale rigide personalizate si de furnizare de semnalizare exterioara de o calitate exceptionala. Este, de asemenea, o solutie fantastica pentru designul de produse si substraturi, deoarece poti reproduce imagini frumoase pe o varietate de materiale unice.