Procesul referitor la acuzatia de plagiat adusa premierului Victor Ponta a fost amanat

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au fixat pentru data de 3 martie un nou termen in procesul in care se judeca decizia Parchetului de a da NUP (n.red. neinceperea urmaririi penale) in cazul acuzatiei de plagiat aduse premierului Victor Ponta, informeaza postul de televiziune Digi24.

Procesul a fost amanat din motive de procedura, dupa ce s-a constatat ca unul dintre cei trei semnatari ai sesizarii nu a fost citat corect, noteaza sursa citata.

La termenul de astazi nu s-a prezentat decat avocatul premierului Victor Ponta. Completul de trei judecatori al Inaltei Curti a decis ca Mihail Neamtu, Augustin Ofiteru si Adrian Papahagi vor fi din nou citati pentru data de 3 martie si vor trebui sa se prezinte pentru a-si sustine plangerea.

Papahagi, vicepresedintele Partidului Miscarea Populara, a reamintit ca el nu era implicat politic la momentul depunerii sesizarii si a subliniat ca aceasta actiune reprezinta “revolta unor universitari cinstiti, cu doctorate luate cinstit, in fata unui plagiat”.

Adrian Papahagi are un doctorat in studii medievale (“summa cum laude”) la Universitatea Paris IV-Sorbonne (1999), Augustin Ofiteru este doctor in biochimie al Institutului de Biochimie (Academia Romana, 2005), iar Mihail Neamtu are doctorat in teologie la King’s College London (2008).

Sursa foto: gov.ro