Procuroarea Ramona Bulcu s-a sinucis aruncându-se de la etajul 5 al Parchetului General! Motivele gestului suicidal

Procuroarea Ramona Bulcu (foto) de la Parchetul General s-a sinucis, vineri, aruncându-se de la etajul cinci al instituției, transmite Digi 24. Un apel la 112 a anunțat că o femeie amenință că sare de la etajul cinci al sediului central al Parchetului General. Până la sosirea forțelor de intervenție, femeia s-a aruncat în gol și a murit pe loc. 

Update: Sâmbătă dimineața a fost efectuată autopsia trupului neînsuflețit al Ramonei Bulcu. Gestul fără precedent al acesteia a surprins pe toată lumea, în ciuda faptului că potrivit spuselor familiei sale, aceasta a amenințat mai de mai mult timp că se va sinucide.

Ramona Bulcu a fost șef al Biroului de Presă al Parchetului General. Doamna procuror suferea de mai mult timp de depresie. Se pare că problemele au apărut din momentul în care a pierdut funcția de purtător de cuvânt al Parchetului General. De asemenea, câteva persoane din pachet i-au sugerat acesteia să nu își mai depună proiectul de management pentru a deține acest post.

Înainte să se sinucidă, Ramona Bulcu a fost internată. Aceasta ar fi plecat din spital și ar fi fugit direct la sediul Parchetului, unde și-a pus capăt zilelor. Presa a mai scris despre aceasta că ar fi fost cercetată de Secția specială pentru magistrați. De asemenea, ea ar fi avut inclusiv niște legături în dosarul Sebastian Ghiță-Laura Codruța Kovesi.

„S-au pus presiuni asupra ei în ultima vreme. Voiau să ajungă nu la ea, ci la un alt procuror”, a declarat pentru Libertatea un magistrat care o cunoștea pe Ramona Bulcu.

Știre inițială

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că ea avea mai multe probleme de sănătate, suferind de depresie și ar fi fost nemulțumită de când a fost înlocuită din funcția de purtător de cuvânt al Parchetului General. Ea a muncit ca procuror la Biroul de Informare Publică și Relații cu Presa vreme de aproape 17 ani. Ramona Bulcu nu era procuror operativ și nu a instrumentat în Parchetul General niciun dosar de urmărire penală. 

Mesajul transmis de Parchetul General după eveniment: ”În cursul zilei de astăzi, 26 aprilie 2019, a încetat din viață colega noastră procurorul Ramona Daniela Bulcu. Evenimentul este cercetat, urmând a se stabili toate împrejurările în care a survenit decesul. Colegii din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt alături de familie în aceste momente tragice.” Femeia avea 53 de ani și a fost timp de zece ani șefa biroului de relații publice din Parchetul General.

Ramona Bulcu era membră a Asociației Magistraților din România, a Asociației Procurorilor din România și a Fundației Colegiul Național de Apărare. Ea a absolvit în 1995 Facultatea de Drept din București, iar din 1996 și până în 2003 a fost procuror la mai multe secții civile, începând cu cea din Judecătoria Sector 4 și până la Parchetul de pe lângă Înalta Curte. Ea a rămas apoi la ÎCCJ, dar cu diferite funcții la biroul de informare publică și relații cu presa.

Sursa foto: adevarul