Procuror de la Parchetul Tribunalului Dolj, RETINUT pentru TRAFIC de INFLUENTA si SANTAJ

Un procuror de la Parchetul Tribunalului Dolj a fost retinut, joi, fiind suspectat ca a cerut aproximativ 7.000 de euro de la o persoana care avea pe rol un proces, dar si ca a facut presiuni asupra unor oameni de afaceri ca sa cumpere un imobil, in acest dosar fiind cercetat si un procuror DIICOT.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorul Marius Vladoianu de la Parchetul Tribunalului Dolj a fost retinut pentru 24 de ore pentru trafic de influenta si santaj, iar in acelesi dosar este urmarit penal, pentru complicitate la santaj, Ionel Tudosan, procuror la DIICOT – Structura centrala.

Conform sursei citate, in perioada iulie 2012 – septembrie 2013, procurorul Marius Radu Vladoianu a pretins de la o persoana (denuntator in dosar) sume de bani totalizand aproximativ 7.000 de euro si un comision de 20% din valoarea unui teren sau 20% din suprafata terenului aflat in litigiu pe rolul instantei. in schimb, procurorul ar fi promis ca va interveni pe langa magistrati astfel incat persoana respectiva sa obtina o hotarare favorabila intr-un proces privind reconstituirea dreptului de proprietate, aflat in recurs, si pentru a facilita o executare silita.

Procurorii DNA spun ca legatura dintre Marius Vladoianu si denuntator a fost intermediata, in perioada iulie 2002-aprilie 2013, de o alta persoana care a pretins si a primit pentru Vladoianu si pentru sine diferite sume de bani de la denuntator.

Ulterior, in perioada iunie 2014-februarie 2015, pentru a obtine o suma de bani necesara acoperirii prejudiciului stabilit de organele fiscale (peste un milion de lei) intr-un dosar care viza o societate comerciala in care persoana de legatura si sotia procurorului aveau interes, procurorul Marius Vladoianu ar fi facut presiuni asupra unor oameni de afaceri sirieni ce aveau relatii contractuale cu respectiva firma, pentru a-i determina sa suporte acel prejudiciu. Astfel, procurorul Marius Vladoianu i-a constrans pe oamenii de afaceri sirieni sa incheie un contract de vanzare-cumparare pentru un imobil la un pret supraevaluat, care sa acopere prejudiciul si sa asigure un profit pentru el si pentru persoana de legatura.

”In acest sens, Vladoianu Marius Radu le-a adresat amenintari ca va fi deschis un dosar penal pe numele lor la DIICOT Bucuresti. Oamenii de afaceri sirieni au fost contactati si de catre persoana de incredere a lui Vladoianu Marius Radu, care le-a adresat amenintari si care a formulat o sesizare penala, care insa nu a fost inregistrata in evidentele DIICOT, de catre procurorul Tudosan Ionel. Cu toate acestea, in luna februarie 2015, oamenii de afaceri sirieni au fost citati la DIICOT Bucuresti de procurorul Tudosan Ionel, fara ca acesta sa fie investit cu solutionarea vreunei cauze care sa priveasca persoanele mentionate. Mai mult, procurorul a efectuat acte de urmarire penala fara sa existe o cauza pe rolul DIICOT”, mentioneaza DNA.

Procurorii mai spun ca in acest fel Ionel Tudosan, procuror la DIICOT – structura centrala, l-a ajutat pe procurorul Marius Vladoianu sa ii constranga pe oamenii de afaceri sirieni sa cumpere imobilul la pretul impus, prin deschiderea unui dosar penal pe numele acestora si citarea acestora la DIICOT Bucuresti, in perioada in care Vladoianu purta cu acestia negocieri de incheiere a tranzactiei, creandu-le convingerea ca are influenta necesara sa le faca probleme daca nu dau curs solicitarii.

Joi, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat retinerea si arestarea preventiva a procurorului Vladoianu Marius Radu, urmand ca vineri acesta sa fie dus la inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.