Procurori PERCHEZITIONEAZA sediile firmelor fondate de senatorul PSD RADU OPREA

Sediile unor firme care fac parte din grupul Urban, fondat de senatorul PSD RADU OPREA, fost prefect al judetului Prahova, sunt PERCHEZITIONATE, joi seara, surse judiciare afirmand ca descinderile au loc intr-un dosar legat de cel de evaziune in care este inculpat Marcel Pavaleanu.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, mai multe perchezitii au loc, joi, la sediile unor firme care fac parte din grupul Urban, grup de firme care se ocupa in principal cu constructii si al carui co-fondator este senatorul PSD RADU OPREA, fost prefect al judetului Prahova.

Conform surselor judiciare, descinderile au loc intr-un dosar care are legatura cu dosarul evaziunii fiscale cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro in care fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Pavaleanu a fost trimis in judecata alaturi de peste 20 de inculpati, persoane fizice, care sunt administratori de firme si apropiati ai conducerii PSD Prahova, dar si persoane juridice, respectiv firme care au contracte cu autoritatile locale din Prahova.

Citeste si: Presedintele Siveco, IRINA SOCOL, ramane in AREST in dosarul de evaziune fiscala

Numele firmei SC Urban SA apare in referatul intocmit de procurori in dosarul evaziunii cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro. Astfel, procurorii fac referire la SC Robyko Last Line Promo SRL, societate trimisa in judecata in dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro si care, potrivit referatului, prin declaratia fiscala 394 a raportat relatii comerciale cu mai multe firme cu comportament de tip ”fantoma”, dar si catre firme care functioneaza la sediile declarate, intre acestea din urma numarandu-se SC Urban SA.

Conform sursei citate, firma inculpata SC Robyo Last Line Promo a emis in acea perioada catre SC Urban SA facturi in cuantum de 4.089.474 lei, din care 791.511 lei reprezinta TVA. Despre Robyko Last Line Promo procurorii spun in referat ca la un moment dat a fost preluata de un cetatean sarb ”pentru a fi utilizata ca o societate interpusa intr-un lant de tranzactionare a unor importante sume de bani fara insa ca acestea sa aiba la baza operatiuni reale”.

RADU STEFAN OPREA este senator la primul mandat si a fost prefectul judetului Prahova.

Citeste si: PERCHEZITII la 22 de adrese din Buzau la suspecti de evaziune fiscala si braconaj

Oprea este cunoscut drept fondator al mai multor firme denumite “Urban”, cu diverse domenii de activitate, de la constructii la reparatii electrice si consultanta, iar in declaratiile de avere, depuse ca senator, RADU OPREA a notat ca detine parti sociale sau a acordat imprumuturi mai multor firme, insa printre acestea nu figureaza SC Urban SA.

Luni, Curtea de Apel Ploiesti a decis desfiintarea incheierii care il punea pe Marcel Pavaleanu sub control judiciar, astfel ca in prezent fostul angajat al SGG este in arest la domiciliu.

In luna martie, procurorii Parchetului Curtii de Apel Ploiesti au dispus trimiterea in judecata in dosarul evaziunii fiscale si spalarii de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro a lui Marcel Pavaleanu si a altor 34 de persoane – fizice si juridice -, sub acuzatia de evaziune fiscala, dosarul fiind inregistrat pe rolul Tribunalului Prahova.

Din probele administrate in cauza, exista indicii ca inculpatii din dosarul evaziunii au desfasurat, in perioada 2012 – 2013, operatiuni comerciale nereale, cu societati de tip fantoma, operatiuni pe care le-au inregistrat in contabilitatea societatilor pe care le administreaza, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitului datorat bugetului consolidat al statului.

Sursa foto: telegrama.ro