Procurorii cer 9 ani de inchisoare pentru Dan Diaconescu

Procurorii au cerut, vineri, 9 ani de inchisoare pentru Dan Diaconescu pentru ca ar fi facut declaratii mincinoase in dosarul privind doua infractiuni de santaj. Ramane de vazut daca judecatorii vor pronunta o astfel de decizie, care oricum nu va fi definitiva.

Reprezentantii Departamentului National Anticoruptie (DNA) l-au acuzat pe Dan Diaconescu ca i-a mintit atat pe procurori, cat  si pe judecatori, si a continuat sa defaimeze organele judiciare.

Procurorii DNA au mai spus ca drept dovada sta si cererea lui Dan Diaconescu, care a incercat sa mute acest dosar de la Curtea de Apel Bucuresti, cerere care i-a fost respinsa. 

Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu, a  declarat ca acest dosar are mult prea multe nereguli din punct de vedere al administrarii.

N-am apucat sa vb cu d-nul Dan Diaconescu, ei au cerut astazi in timpul sedintei, iar eu nu sunt la Judecatoria Sector 1. Procurorii pot sa ceara ce isi doresc, daca se incadreaza in limitele de pedeapsa stabilite de lege. Daca procurorii vor gasi cererea dovedita, vor actiona in consecinta. Sunt convins ca daca d-nul Diaconescu va fi achitat, se va formula recurs din partea celor de la DNA, daca nu, va formula recurs Dan Diaconescu. Dosarul se va muta la Curtea de Apel. Eu cred ca in dosarul asta sunt mult prea multe nereguli, oricare ar fi solutia. Din partea modului in care a fost administrat dosarul”, a spus Daniel Fenechiu.

Foto: Realitatea TV