DNA a dat buzna la sediul FRF! Mircea Sandu, din nou, în vizorul procurorilor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) s-au prezentat, miercuri, la sediul Federației Române de Fotbal. Aceștia caută o serie de contracte semnate în perioada 2008-2010, când forul era condus de Mircea Sandu, iar Ionuț Lupescu era director general, potrivit Digi Sport.

Update: Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins miercuri la Casa Fotbalului, de unde au ridicat mai multe documente, printre care contractul de muncă a lui Mircea Sandu.

Gazeta Sporturilor a intrat în posesia “Ordonanței de ridicare de înscrisuri” în baza căreia DNA a ridicat mai multe documente. Documentul indică urmărire penală pentru trafic de influență și abuz în serviciu pentru o persoană “funcție de conducere”, iar procurorii au ridicat contractul de muncă al lui Mircea Sandu, din martie 2011.

“S-a dispus începerea urmării penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea influenței sau autorității de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. S-a dispus extinderea urmăririi penale în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenite, cu consecințe deosebit de grave”, se arată în documentul DNA.

Procurorii DNA au ridicat de la FRF: contractul de muncă al lui Mircea Sandu, valabil în martie 2011, statutul FRF în martie 2011, organigrama FRF, statul de funcții al FRF și centralizatorul cu nivelul de salarizare din martie 2011 și contractul colectiv de muncă încheiat între FRF și salariați, valabil în 2011.

Știre inițială

“Federația Română de Fotbal a pus la dispoziție, că de fiecare dată, toate informațiile și documentele solicitate de autoritățile abilitate ale statului. Fiind vorba de o anchetă în curs, nu putem oferi mai multe detalii”, se arată în comunicatul FRF.

Acțiunea DNA vine la doar câteva zile după ce Răzvan Burleanu a publicat pe blogul personal o serie de articole cu privire la anumite contracte semnate în perioada în care FRF era condusă de Mircea Sandu și Ionuț Lupescu.

Printre altele, Burleanu a acuzat că Ionuț Lupescu a cumpărat mai multe ceasuri din banii FRF, pentru care a plătit 30 de mii de euro. Totodată, Lupescu a fost acuzat de Burleanu că a semnat un contract cu o firma la care era acționariat, iar astfel a mai încasat încă 300 de mii de euro.

După ce a aflat că Lupescu va candida la alegerile pentru președinția FRF, Burleanu a început un serial pe blogul personal în care a prezentat mai multe documente care ar fi fost semnate în mandatul Sandu-Lupescu. Burleanu a spus, miercuri dimineață, că va prezența documentele și autorităților.

Sursă foto: sport