Procurorii germani au obținut milioane de euro după ce au vândut crypto monede confiscate

Procurorii din landul Bavaria au vândut o crypto monede confiscate în valoare de 12 milioane de euro (13,9 milioane de dolari), cea mai mare vânzare în istoria legală germană, informează localul Der Tagesspiegel.

Vanzarea a avut ca obiect 1312 Bitcoins (BTC), pe langa cantitatea semnificativa de alte valute digitale, inclusiv 1399 de Bitcoin Cash, 1312 de Bitcoin Gold si 220 de Ethereum. Crypto monede confiscate în timpul unor proceduri penale au fost vândute pe parcursul a două luni prin intermediul a 1600 de tranzacții individuale. Procurorii au comentat vânzarea: “Deoarece toate crypto monedele sunt expuse riscului unor fluctuații de prețuri ridicate sau chiar pierderi totale, Biroul Central pentru Infracțiuni Cybercrime din Bayern a comandat o vânzare rapidă”.

Citește și: DEPARTAMENTUL DE JUSTIȚIE AL SUA A DESCHIS O ANCHETĂ PRIVIND MANIPULAREA PREȚURILOR BITCOIN ȘI ETHEREUM

Activele au fost în timpul procedurilor penale împotriva platformei online “Lesen und Lauschen”, care a oferit peste 200.000 de cărți electronice și audiobook-uri ilegale, solicitând doar câțiva cenți ca plată. Potrivit Der Tagesspiegel, cel puțin 30.000 de persoane au folosit platforma. Operatorii site-ului au fost arestați în iunie anul trecut de către ofițerii de la Bayern Central Cybercrime Office, care ulterior au interzis site-ul.

Licitarea activelor confiscate în cursul investigațiilor penale este o practică obișnuită de către agențiile de aplicare a legii din întreaga lume. În timp ce Germania a câștigat aproape 14 milioane dolari din vânzarea crypto monedelor, Serviciul US Marshals a obținut peste 40 de milioane de dolari pentru 3 812 BTC confiscate în cursul procedurilor civile și penale în ianuarie.

Anul trecut, poliția bulgară a confiscat 213.519 BTC după ce au destructurat un grup de crimă organizată care recruta ofițeri vamali corupți. La momentul confiscării, suma BTC a fost de aproximativ 3,3 miliarde de dolari, suficientă pentru a plăti o cincime din datoria națională a Bulgariei. Astăzi, aceeași sumă este de 1,5 miliarde de dolari.