PROCURORUL CORNEL DINU II INCHIDE GURITA LUI COSMIN CONTRA

Cornel Dinu nu tine cont de trecutul dinamovist comun pe care il are impreuna cu actualul selectioner al echipei nationale, Cosmin Contra (foto), si lanseaza un atac dur la adresa acestuia dar si a oficialilor Federatiei Romane de Fotbal (FRF). Cel supranumit „procurorul” s-a dezlantuit in cadrul unui interviu exclusiv acordat jurnalistilor de la Gazeta Sporturilor.

Cornel Dinu este de parere ca declaratiile si atitudinea lui Cosmin Contra din timpul si dupa partida disputata la Ploiesti de tricolori in preliminariile pentru turneul final al Cupei Mondiale din Rusia sunt desprinse din Cartea Junglei.

 “Selectionerii, in marea lor majoritate, sunt decenti pe parcursul meciurilor oficiale, transmitand liniste creativa echipei, justificand si astfel competenta si realismul prin care au pregatit jocul. Sunt si exceptii, ce-i drept, foarte rare, nefacand regula. Dar nu la echipa reprezentativa. Si pentru ca nationala este o Academie si nu o clasa primara in care invatatorul ridica glasul. La fel si cu salturile si grimasele din timpul partidei ce aduc mai mult cu scene din Cartea Junglei. Te vede lumea!”, a declarat Cornel Dinu pentru Gazeta Sporturilor.

„Judecand si acum dupa “materialul oferit de client” am incercat sa amintesc un “selectioner” in istoria fotbalului care sa-si fi pierdut glasul dupa joc, doar gajaind chiar hazliu la intrebarile presei. (….)Si nu am gasit. Mai mult decat atat, argumentand ca “si-a pierdut vocea” de prin minutul 30, strigand la jucatori sa nu se relaxeze.

E dramatic pentru ca lasa impresia ca tricolorii pot avea pe teren, chiar dupa ce canta imnul sfant, starea de spirit a unei plimbari la sosea sau pe Calea Victoriei, la mijlocul secolului trecut. Ori, un joc se pregateste inaintea fluierului de inceput si nu trebuie sa fii sufleor din primul minut, urland la jucatori. Altfel, parea mai indicat sa fie angajat Ilie Dobre la carma echipei nationale”, a continuat Procurorul in stilul sau caracteristic.

Intrebat despre cum considera instalarea lui Cosmin Contra pe banca tehnica a nationalei si daca oficialii FRF au facut alegerea corecta, Cornel Dinu a spus ca: „Sunt tot acolo unde au fost pana acum, dovedind, in continuare, ca sunt departe de a intelege fotbalul, administrandu-l dupa modelul redus si atat de inselator al mentalitatii fotbalului in sala de care s-a ocupat presedintele actual. Si singurul cu care a avut de a face. Iar de la nivelul Comisiei Tehnice aruncata acum in fata, chipurile decizional, nu poti constata decat ca sunt departe de a intelege evidenta sfidand-o chiar cu explicatii puerile. La ce au trait si cu ce s-au confruntat nu pot avea substanta”, a conchis fostul mare international roman.

Sursa foto: sport