Procurorul EMILIAN EVA a fost trimis in judecata de DNA pentru fapte de coruptie

EMILIAN EVA, procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, a fost trimis in judecata, marti, in stare de arest preventiv, pentru luare de mita, spalare de bani, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite si fals in declaratii, anunta Agerpres.

EMILIAN EVA a devenit cunoscut dupa ce a instrumentat dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare, in care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani inchisoare.

Procurorii DNA au mai decis trimiterea in judecata, in stare de libertate, a fiicei procurorului, Bianca Madalina Eva, si a nepotului sau, Ioan Eva, pentru marturie mincinoasa.

CITESTE SI: ICCJ a hotarat prelungirea arestului preventiv in cazul procurorului Emilian Eva

EMILIAN EVA este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ca ar fi vandut peste 200 de tablouri, activitate incompatibila cu functia de magistrat, si ca nu a trecut bunurile respective in declaratia de avere. 

EMILIAN EVA a clasat dosarul de coruptie al medicului iesean Nicolae Tesloianu, cercetat pentru luare de mita, inselaciune, purtare abuziva, fals intelectual, uz de fals si inselaciune, dupa ce cadrul medical l-a tratat pe tatal magistratului, potrivit unor documente ale anchetatorilor. 

CITESTE SI: CSM decide viitorul lui EMILIAN EVA, procurorul din cazul lui DAN VOICULESCU

Imediat dupa ce magistratul a clasat dosarul medicului, in intervalul septembrie 2014 – martie, EMILIAN EVA ar fi cerut si primit diverse bunuri si foloase necuvenite de la Dan Tesloianu.

Sursa foto: agerpres