Procurorul General acuza Lukoil de presiune la adresa justitiei

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a acuzat compania Lukoil de presiuni la adresa justitiei. La randul sau, presedintele ICCJ Livia Stanciu a cerut sesizarea Inspectiei Judiciare in cazul tuturor celor care s-au pronuntat pe acest caz si a vom vedea daca este vorba despre un atac la adresa sistemului de Justitie.
  
“Justitia are propriul sistem de autoaparare care il constituie magistratii. (…) Aceasta declaratie (Lukoil – n.r.) este de natura sa puna presiune pe procurori si sa-i timoreze. Un astfel de anunt ‘daca maine nu ridici sechestrul, noi plecam de-aici’, ei, asta da… Le-am analizat pe toate in ansamblu. S-a hotarat sa se sesizeze Inspectia Judicara pentru a se verifica toate declaratiile. Sunt amenintari menite sa puna presiune pe procurori”, a precizat Tiberiu Nitu.
 
La randul sau, Livia Stanciu a declarat: “Exista indicii cu privire la o posibila incalcare a sistemului judiciar si a procurorilor vizati punctual in situatiile supuse astazi analizei. Acele persoane vor fi interpelate. Este vorba si de declaratiile facute de premier si de presedintele statului. Se constata cum au fost devoalate anumite informatii care tin de activitatea secreta a urmaririi penale”.
 
update