Procurorul General Tiberiu Nitu, despre REDESCHIDEREA DOSARULUI “FLOTA”

Dosarul “FLOTA” este un subiect de dezbatere in aceste zile, tinand cont de faptul ca seful statului, TRAIAN BASESCU, este la final de mandat, fiind acuzat de abuz in serviciu.

In acest context, procurorul General al Romaniei, TIBERIU NITU, a fost intrebat daca dupa 16 noiembrie dosarul “Flota” se va redeschide.

Citeste si: DE CE NU A PUTUT DESECRETIZA BASESCU DOSARUL ICE DUNAREA

“Va rog sa aveti in vedere faptul ca noi procurorii ne exercitam atributiile asa cum sunt prevazute de lege, nu suntem influentati de final de mandat, inceput de mandat. Aceasta imprejurare va fi adusa in vedere, banuiesc, ca vor fi fel de fel de persoane care vor face sesizari. Aceste analize vor fi facute pe baza probelor”, a declarat TIBERIU NITU, potrivit psnews.ro.

Dosarul “FLOTA” a avut ca obiect stabilirea modului in care flota romaneasca a pierdut o serie de nave maritime-mineraliere de mare capacitate, prin infractiuni savarsite de cei care ar fi initiat si derulat fraudulos asocierea CNM Petromin SA Constanta cu grupul de firme private Torvald Klaveness Oslo din Norvegia, in perioada aprilie 1991 – august 2000.

TRAIAN BASESCU a fost implicat in dosar ca ministru al Transporturilor. O expertiza publicata in timpul primului mandat de presedinte al lui BASESCU a aratat ca nu s-a inregistrat niciun prejudiciu pentru partea romana, fapt folosit de seful statului in declaratii publice pentru a-i sanctiona pe cei care l-au invinovatit, de-a lungul timpului, de vanzarea FLOTEI.

TRAIAN BASESCU: DECIZIA PARLAMENTULUI PRIVIND SUSPENDAREA ACUM POATE FI ATACATA LA CURTEA CONSTITUTIONALA