PROCURORUL GENERAL TIBERIU NITU, prima reactie dupa RETINEREA SEFEI DIICOT

TIBERIU NITU, procurorul General al Romaniei, a dat primele declaratii, vineri dimineata, in legatura cu  situatia creata de retinerea procurorului sef al DIICOT, Alina Bica in dosarul retrocedarilor si drepturilor litigioase.

“Sunt multumit de ofensiva justitiei impotriva coruptiei. Sunt dezamagit ca sunt procurori care nu au inteles ca trebuie sa respecte legea chiar si cand sunt detasati in alte functii. Faptele au fost savarsite in calitatea de secretar de stat”, a declarat Nitu.

CITESTE SI: SEFA DIICOT, ALINA BICA, A FOST RETINUTA pentru 24 de ore. CSM a dat aviz pentru arest la domiciliu 

“Am insistat ca este foarte important de precizat ca faptele nu au fost savarsite in exercitarea functiei de procuror. DIICOT este o institutie foarte puternica si profesionista in cadrul Ministerului Public si activitatea sa este apreciata pe plan international. Colaborarea cu alte institutii internationale este foarte importanta”, a explicat Nitu.

Tiberiu Nitu a declarat ca va asigura conducerea DIICOT, impreuna cu procurorul sef adjunct Georgiana Hosu.

CITESTE SI: Deputatul MARKO ATTILA, URMARIT PENAL pentru ABUZ in SERVICIU in dosarul ALINEI BICA 

“Asteptam o reactie unilaterala din partea Alinei Bica. Daca aceasta nu va veni, bineinteles ca se ia in calcul o revocare din functie. Conducerea DIICOT va fi asigurata de doamna procuror sef adjunct, impreuna cu mine. Legea prevede ca procurorul general conducere DNA si DIICOT prin intermediul directorilor. Voi solicita revocarea din functia de conducere si exista si institutia revocarii din DIICOT”, a mai declarat Procurorul General.

“Doamna Bica se bucura de prezumtia de nevinovatie, in cazul de fata destul de serios afectata”, a conchis Tiberiu Nitu.

 Sursa foto: gandul.info