PROCURORUL GENERAL va ataca ordonanta IORDACHE la TRIBUNAL

Parchetul General va ataca vineri la tribunal OUG privind modificarea codurilor penale, potrivit procurorului general Augustin Lazar, informeaza Agerpres. “In cursul zilei de astazi vom ataca la instanta ordonanta de urgenta”, a declarat Lazar inainte de a intra la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii.

“Modificarile care se vor aduce Codurilor penale nu pot fi discretionare. Ele ar trebui sa fie rezultatul unei viziuni unitare a unui corp de juristi de elita, iar Romania are juristi reputati”, a precizat ulterior Augustin Lazar, intr-o declaratie pentru Agerpres.  Adoptarea acestei ordonante a a facut ca atat CSM, cat si presedintele Klaus Iohannis a sesizeze Curtea Constitutionala in privinta conflictului constitutional dintre puterea executiva si cea judecatoreasca.

De asemenea, un procuror DNA a cerut joi Tribunalului Militar Bucuresti sesizarea CCR cu o exceptie de neconstitutionalitate in legatura cu Oordonanta de modificare a Codurilor penale, a scris joi Agerpres, citand surse judiciare.  Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, va ataca si el vineri la CCR ordonanta respectiva, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate situatiei.  Premierul Sorin Grindeanu a declarat joi ca Guvernul nu renunta la ordonanta de modificare a codurilor penale, iar Liviu Dragnea a spus ca PSD sustine Executivul in continuare in aceasta privinta.

Sursa foto: realitatea