Procurorul Iacob Niculaita, trimis in judecata, pentru luare de mita!

Chestor din IPJ Mures, urmarit pentru mita

Iacob Niculaita, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal, a fost trimis in judecata de DNA pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta in forma continuata. Niculaita este acuzat ca ar fi luat mita in valoare de 11 000 euro de la un infractor pentru a-i asigura protectia!

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca, in cursul lunii noiembrie 2012, Iacob Niculaita a pretins de la o persoana suma de 5.000 euro, cu promisiunea ca is va determina colegul de la Parchet sa nu dispuna trimiterea in judecata a persoanei in cauza, care pana la urma avea sa il denunte pe Niculaita!

In schimbul promisiunii interventiei pe langa procurorul de caz, Niculaita a primit de la denuntator, in cursul lunii decembrie 2012, suma de 22.500 de lei (respectiv 1.500 euro si 15.750 lei), prin intermediul lui Constantin Musat. Acesta a fost trimis, la randul sau, in judecata, de procurorii DNA pentru complicitate la trafic de influenta in forma continuata. Musat va fi judecat in stare de libertate.

De asemenea, Niculaita a mai pretins de la acelasi denuntator in octombrie 2013, tot prin intermediul lui Musat, suma de 6.000 euro, invocand o relatie apropiata cu procurorul de sedinta din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, pentru ca acesta din urma sa accepte administrarea unor probe in cursul cercetarii judecatoresti.

Din aceste probe urma sa rezulte o alta stare de fapt decat cea prezentata prin rechizitoriu, astfel incat rezultatul procesului ar fi fost aplicarea unei pedepse cu suspendare fata de denuntator.

Procurorii au organizat, pe 10 noiembrie, un flagrant si l-au prins pe procuror in timp ce primea suma de 6.000 de euro de la persoana pentru care urma sa intervina.

Mai mult, pe 11 noiembrie, la cererea DNA, Curtea de Apel Craiova a dispus arestarea preventiva, pe o perioada de 29 de zile, a lui Iacob Niculaita. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Craiova.