Procurorul lui BERBECEANU a fost pus sub control judiciar

Procurorul lui TRAIAN BERBECEANU va fi cercetat sub control judiciar. Fostul procuror DIICOT este acuzat ca ar fi incercat sa influenteze ancheta punandu-i pe martori sa declare lucruri neadevarate despre Traian Berbeceanu. 

ProcuroriiDNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar fata de procurorul CEAN NICOLAIE ION, cercetat pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie, in legatura cu dosarul fostului sef al BCCO Alba, TRAIAN BERBECEANU.

Masura a fost dispusa pe toata durata urmaririi penale, incepand de la data de 5 mai 2014, pana la finalizarea urmaririi penale in cauza, potrivit procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Citeste si: Berbeceanu a fost repus in drepturi

In Ordonanta de dispunere a controlului judiciar se arata ca, in cursul saptamanii 17-21 martie 2014, dupa ce i-a fost adusa la cunostinta invinuirea lui Cean Nicolaie Ion, in prezentul dosar, acesta a contactat telefonic doi martori din dosarul respectiv pentru a le comunica aspecte rezultate din ordonanta de incepere a urmaririi penale, privind relatiile sale cu acestia si totodata le-a transmis ca a fost intrebat de anchetatori despre ei. Prin acest demers Cean Nicolaie Ion a avut drept scop sa le conserve teama (ce fusese indusa in perioada in care asupra unuia dintre ei s-au facut presiuni pentru a da declaratii in dosarul privindu-l pe Berbeceanu Traian), astfel incat respectivul martor sa nu declare adevarul in prezenta cauza cu privire la modul in care fusese audiat in dosarul Berbeceanu.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul CEAN NICOLAIE ION trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de cate ori este chemat;
b) sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei;
c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat.
d) sa nu depaseasca raza teritoriala a mun. Alba Iulia (loc de munca) si a localitatii Risculita, jud. Hunedoara (domiciliu), cu localitatile de tranzit, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului;
e) sa nu se apropie de ceilalti participanti la comiterea infractiunilor, respectiv persoanele anume desemnate de organul judiciar si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale;
f) sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

Citeste si: DREPTATE pentru politistul BERBECEANU: Cel care l-a acuzat, a devenit inculpat

Comisarul TRAIAN BERBECEANU, fostul sef al BCCO Alba, a fost REPUS in DREPTURI dupa ce magistratii de la Curtea de Apel Alba Iulia au respins contestatia depusa de procurorii DIICOT.

Fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Iulia, comisarul-sef TRAIAN BERBECEANU, a fost acuzat ca ar fi favorizat o grupare infractionala suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere de peste 3,5 milioane de lei, a fost retinut, in data de 24 octombrie 2013.

Citeste si: Ioan Muresan, seful DIICOT Alba, este urmarit penal. El a fabricat probele in dosarul lui Traian Berbeceanu 

Ulterior, TRAIAN BERBECEANU a fost ELIBERAT si a facut o plangere in urma careia a fost RETINUT IOAN MURESAN, seful DIICOT ALBA, sub acuzatia de a fi fabricat probele din dosarul in care este inculpate TRAIAN BERBECEANU.