PROCURORUL retinut pentru TRAFIC DE INFLUENTA a fost ARESTAT pentru 30 de zile

PROCURORUL vasluian Vasile Selaru, acuzat ca a cerut bani sau a acceptat cazare gratuita pe litoral in schimbul promisiunii ca va interveni la diversi magistrati pentru solutii favorabile in dosare ale mai multor oameni de afaceri, a fost ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile.

Curtea de Apel Iasi a dispus, luni seara, ARESTAREA sub acuzatia de TRAFIC DE INFLUENTA, a PROCURORULUI Vasile Selaru, din cadrul Parchetului Tribunalului Vaslui. Acesta este acuzat de DNA ca se folosea de calitatea sa de magistrat pentru a obtine bani sau alte favoruri.

Citeste si: CSM A INCUVIINTAT ARESTAREA PROCURORULUI VASILE SELARU ACUZAT DE TRAFIC DE INFLUENTA

Potrivit DNA, la sfarsitul anului 2013, motivand ca are influenta asupra mai multor magistrati de la instantele de control judiciar din judetul Iasi, PROCURORUL Vasile Selaru i-a promis unei persoane ca va face demersuri pentru SOLUTIONAREA FAVORABILA a unei cereri de recurs.

In acest context, el i-a cerut cu imprumut persoanei respective suma de 13.000 lei fara a stabili un termen clar de restituire. Dupa aproximativ trei saptamani de la primirea imprumutului, procurorul a restituit suma de 5.000 lei, iar diferenta de 8.000 lei a fost pastrata pentru continuarea demersurilor promise.

Procurorii DNA mai spun ca, in 27 mai 2014, Vasile Selaru,  a cerut 700 de lei, pentru a face rost de cererea de avizare necesara unei firme de paza.

Citeste si: VASILE SELARU, PROCUROR LA PARCHETUL VASLUI, A FOST RETINUT DE DNA

Anchetatorii mai noteaza ca, in 29 mai 2014, Selaru i-a promis unei persoane ca va interveni pe langa un procuror de la Parchetul Judecatoriei Barlad care supraveghea cercetarile intr-un dosar penal, acceptand pentru aceasta interventie CAZAREA intr-un imobil de pe litoralul romanesc.

Vasile Selaru lucreaza la Parchetul Tribunalului Vaslui ca PROCUROR criminalist, avand o vechime de 18 ani in magistratura. 

Sursa foto: adevarul.ro