Procurorul-sef al DNA: Noul Cod penal favorizeaza infractorii VIDEO

Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a declarat intr-un interviu exclusiv acordat postului Realitatea Tv ca intrarea in vigoare a Noului Cod penal, fie si pentru o zi, in actuala forma, va arunca in aer dosarele de inselaciune.

“Sunt doua probleme. Faptul ca “consecinte deosebit de grave” a fost scos din continutul infractiunii si a doua problema care vizeaza pedeapsa. Pe vechiul Cod Penal pedeapsa era e la 10 la 20 de ani, pe noul Cod penal pedeapsa este de la 1 la 5 ani. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca foarte multe dintre dosarele care sunt in curs de urmarire penala sau care sunt in curs de judecata, chiar daca au produs prejudicii si pagube de ordinul milioanelor de euro, se vor prescrie. Mare parte dintre ele. Chiar daca o zi va intra in vigoare Codul Penal, aceste consecinte se vor produce. Vor fi consecinte care vizeaza prescrierea dosarelor, consecinte care vizeaza aplicarea legii penale mai favorabile si ele se vor aplica imediat. Chiar daca acest cod va fi in vigoare doar 24 de ore”, a declarat Laura Kovesi pentru Realitatea Tv.

Citeste si: Codul penal si Codul de procedura penala, in vigoare de la 1 februarie

Codul penal si Codul de procedura penala intra in vigoare la 1 februarie, a anuntat premierul Ponta, care i-a cerut ministrului Justitiei sa spuna ” pe parcurs” daca este nevoie de vreo interventie a Executivului, fara sa anunte ca Guvernul ar modifica, miercuri, unele prevederi din acest document. 

Sursa foto si video: realitatea.net