Procurorul STEFAN CRISU, TRIMIS in JUDECATA de DNA pentru TRAFIC de INFLUENTA

Procurorii DNA l-au trimis in judecata, in stare de arest la domiciliu, pe STEFAN CRISU- procuror suspendat in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, pentru trafic de influenta.

In dosar, a fost deferit justitiei si Remus Nedelcu, pentru complicitate la trafic de influenta, iar in cazul lui Zenu Butaru procurorii au sesizat Tribunalul Bucuresti cu acordul de recunoastere a vinovatiei pentru cumparare de influenta.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, in 2013, incepand cu luna martie, STEFAN CRISU a pretins initial, in mod direct, de la o persoana (denuntatoare) si de la Zenu Butaru un telefon mobil marca Samsung Galaxy. Ulterior, procurorul a pretins 3.000 de euro si a primit in mod indirect de la Butaru un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S3 in valoare de 600 de euro, in schimbul promisiunii de a interveni pe langa procurorii competenti din cadrul DIICOT ce aveau in instrumentare un dosar penal in care fusesera dispuse masuri de ridicare, in cursul derularii unei perchezitii domiciliare, asupra unui bun (autoturism marca Mercedes Tip CLS 350), in vederea restituirii acestuia.

“In contextul in care, in 2013, nu i-au fost remisi cei 3.000 de euro, procurorul CRISU, in mod repetat, direct si indirect, prin intermediul lui Nedelcu, a solicitat persoanei denuntatoare sa ii remita suma respectiva. Banii urmau sa fie incredintati inculpatului Nedelcu, in baza unei intelegeri prealabile avute cu procurorul CRISU, pentru ca ulterior sa fie remisi acestuia din urma de catre acelasi inculpat. Remiterea sumei pretinse, in aceasta modalitate, nu a mai avut loc”, se arata in comunicat.

DNA precizeaza ca, ulterior, in mai 2015 (in contextul in care, in cursul anului 2013, autoturismul respectiv fusese restituit), magistratul a solicitat persoanei denuntatoare, in contul “datoriei” de 3.000 de euro pretinse anterior, un telefon mobil marca Samsung Galaxy Model S6 — Edge in valoare de aproximativ 1.000 de euro si a acceptat sa primeasca diferenta valorica in echivalent banesc in cuantum de 2.000 de euro.

CITESTE SI: Procurorul STEFAN CRISU, SUSPENDAT din functie de CSM

In 24 mai 2015, procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante in timp ce STEFAN CRISU a primit banii si telefonul.

in prezenta aparatorului ales, Zanu Butaru a declarat ca recunoaste comiterea faptei retinute in sarcina sa si ca este de acord cu felul si cuantumul pedepsei stabilite, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani si interzicerea drepturilor (de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat).

De asemenea, procurorii au propus, printre altele, si prestarea unei munci neremunerate in folosul comunitatii pe o perioada de 120 de zile lucratoare, in cadrul Primariei Chiajna, judetul Ilfov.

Citeste si: Procurorul STEFAN CRISU, prins in FLAGRANT luand MITA, in AREST la DOMICILIU

In cauza au fost luate masuri asiguratorii.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Sursa foto www.dcnews.ro