Producatorii agricoli cer ajutor Ministerului Agriculturii pentru a-si salva culturile de seceta

Federatia Nationala pro Agro solicita Ministerului Agriculturii sa le ofere un ajutor producatorilor agricoli din sectorul vegetal pentru compensarea pierderilor cauzate de seceta din acest an, informeaza Agerpres.

”Scopul demersului este acela de a compensa pierderile cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile ce pot fi asimilate dezastrelor naturale, respectiv secetei. Beneficiarii sunt cei care exploateaza terenuri agricole in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, asociatii, administratori in cadrul asociatiilor in participatiune, locatari, grupuri de producatori, cooperative agricole”, spun reprezentantii Pro Agro.

Federatia propune acordarea sprijinului pentru culturi in teren arabil, anuale si perene, plantatii de vii si de hamei, plantatii de pomi si arbusti fructiferi cu exceptia plantatiilor de pomi si arbusti fructiferi pentru care pierderile sunt cauzate de inghetul tarziu de primavara.

Schema de ajutor de stat ar trebui pusa in aplicare in regim de urgenta pentru ca plata sprijinului financiar aferent sa se faca intr-un termen rezonabil pentru ca fermierii sa-si poata relua ciclul de productie.

Sursa foto hotnews