Producatorii de ceasuri de lux din Elvetia, loviti de aprecierea francului elvetian

Producatorii de ceasuri de lux din Elvetia acuza Banca Nationala a Elvetiei ca a luat o decizie cruciala, fara sa se gandeasca la consecinte, si ameninta ca isi vor muta afacerile in Uniunea Europeana.

Exportatorii elvetieni au fost loviti serios de aprecierea francului, acestia trezindu-se peste noapte ca produsele lor sunt mult mai scumpe. Producatorii de ceasuri de lux din Elvetia sunt printre cei mai afectati si acuza banca centrala ca a luat o decizie cruciala fara sa se gandeasca la consecinte.

Citeste si: DEZASTRU LA CASELE DE BROKERAJ DIN INTREAGA LUME, CARE INREGISTREAZA PIERDERI MASIVE DIN CAUZA FRANCULUI ELVETIAN

Directorul unei companii care produce ceasuri cu preturi cuprinse intre 12.000 si 100.000 de franci elvetieni a trimis o scrisoare deschisa Bancii Elvetiei, in care atrage atentia ca, fara un plan pe termen lung, multe produse elvetiene vor deveni obiecte rare, greu de gasit in magazine.

in aceste conditii, producatorii si exportatorii anunta ca ar putea fi nevoiti sa-si mute afacerile in Uniunea Europeana.

Banca Centrala a Elvetiei a renuntat, ieri, la cursul fix franc-euro si efectul a fost o apreciere rapida a monedei nationale fata de alte valute. Astfel, francul elvetian e aproape la paritate cu euro.