Producatorii de rosii din Romania, nemultumiti ca pe tarabe se vand rosii din Turcia

Producatorii de rosii din Romania sunt nemultumiti ca trebuie sa-si arunce legumele la gunoi, in timp ce in piete si in supermarketuri se vand doar rosii importate din Turcia.

Legumicultorii ameninta cu proteste, afirmand ca toata munca lor se duce pe apa sambetei, din cauza importurilor facute de la turci, potrivit Digi 24. Oamenii din Glodeanu Sarat (Buzau) sustin ca au aruncat la canal tone de rosii pentru ca s-au stricat in asteptarea cumparatorilor.

Glodeanu Sarat este o localitate din judetul Buzau renumita pentru productia buna de rosii pe care o da pe piata an de an. Acum, oamenii au iesit in strada si au cerut solutii din partea autoritatilor si ameninta ca vor trece la forme extreme de protest, care vor merge pana la a bloca Soseaua Europeana.

“Daca se opreste importul se poate face treaba sa vindem si noi aici. Foarte greu ne descurcam, bagam o gramada de bani in rosii sa le aducem la coacere, muncim din noiembrie. Se cumpara rosia de turc cu 100 mii si pe asta nu ti-o cumpara cu 5 bani. Le arunc. Daca mai vin si maine cu ele, le arunc. Poimaine trebuie sa culeg iar”, spune Petrus Lupu, legumicultor, citat de site-ul Digi 24.