PRODUCATORII ROMANI de carne vor PROTECTIE EUROPEANA pentru MICUL ROMANESC

Asociatia Romana a Carnii (ARC) va demara, in cel mai scurt timp, procedurile pentru obtinerea PROTECTIEI EUROPENE pentru MICUL ROMANESC, un produs apreciat de catre romani si care a dobandit, deja, notorietate pe piata europeana.

“Ne-am propus sa obtinem protectie europeana pentru micii romanesti. Vrem sa facem acest lucru si la notorietatea pe care au dobandit-o in Europa nu cred ca va fi o tara care sa fie impotriva. Micul este romanesc si asta o stie toata lumea. Fata de ‘cevapcici’ turcesti sau bulgaresti /un produs similar cu micii romanesti, n.r/ este o mare diferenta si de gust, si de cum arata. De aceea, nu cred ca vom avea probleme sa facem acest lucru”, a declarat, vineri, presedintele ARC, Radu Timis, la un eveniment organizat cu ocazia zilei de 1 Mai, potrivit Agerpres.

Citeste si: ROMANII vor consuma 155.000 de HECTOLITRI de BERE de 1 MAI

Acesta a precizat, de asemenea, ca MICUL ROMANESC este foarte apreciat si la export, in conditiile in care, de 1 Mai, se consuma o cantitate similara cat intr-o luna intreaga, iar in acest an consumul va fi mai mare cu cel putin 5 la suta fata de anii precedenti.

Citeste si: Peste 30 de MILIOANE de MICI vor “sfarai” pe GRATARELE ROMANILOR de 1 MAI

Sursa foto: metropotam.ro