Producatorii scot de PASTE pe piata sapte milioane de COZONACI. Vezi cat costa

Oferta patiserilor si brutarilor romani pentru SABATORILE PASCALE din acest an va fi de sapte milioane de COZONACI, iar preturile vor ramane nemodificate fata de anul trecut, fiind cuprinse intre cinci si 40 de lei pe bucata, au anuntat vineri reperzentantii producatorilor din domeniu.

“Avem aceeasi oferta ca in perioada Craciunului, in jur de sapte milioane de COZONACI, singura deosebire este ca o sa facem in perioada SARBATORILOR PASCALE si multa pasca, probabil cateva sute de mii de bucati. In fiecare an, cantitatile pe care le scoatem acum pe piata sunt de circa zece ori mai mari decat intr-o luna obisnuita din an. Preturile au ramas nemodificate fata de anul trecut, fiind situate intre cinci si 40 de lei pe bucata, dar vom scoate si COZONACI de trei kilograme, la 130 de lei bucata”, a declarat Aurel Popescu, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase ROMPAN, citat de Agerpres.

Citeste si: Targuri de flori si de produse specifice SARBATORILOR PASCALE, in Sectorul 4

Acesta a precizat ca oferta de COZONACI a patiserilor romani se indreapta si catre export, in tarile unde sunt comunitati mari de romani, respectiv in Italia, Spania, Canada, SUA, dar si in Germania, tari unde ajung peste 200.000 de COZONACI traditionali romanesti.

“Acum duduie masinile cu COZONACI romanesti catre Italia, Spania, Canada sau SUA. Si in Germania se vinde foarte bine COZONACUL romanesc. Cred ca vor pleca peste 200.000 de bucati. Din pacate, in Marea Britanie s-a iscat un scandal din cauza unei firme din judetul Dolj, care a trimis in jur de 2.000 de COZONACI cu rahat si a tradus gresit, intr-un sens vulgar, cuvantul «rahat», nicidecum ca produs de cofetarie”, a precizat spus Popescu.

Potrivit sursei citate, peste 80 la suta dintre consumatorii romani prefera COZONACII traditionali in defavoarea celor din import, care sunt oferiti mai mult pentru cadouri, decat pentru consumul propriu, ponderea importurilor fiind de numai cinci la suta din consum.

Sursa foto: ostra.ro