Profesorii care au obtinut nota 7 la titularizare in 2013 si 2014 se vor putea titulariza – Amendament la Legea bugetului

titularizare_2013

Amendament adoptat la Legea bugetului, in avantajul profesorilor. Comisiile de Buget-Finante au adoptat, miercuri noaptea, cu unanimitate, un amendament la Legea bugetul de stat pe 2014, depus de senatorul PSD Ecaterina Andronescu, care prevede ca devin titulari si candidatii care au obtinut cel putin nota 7 la concursul de titularizare in anii 2013 si 2014, transmite Mediafax.

Amendamentul prevede introducerea unui nou alineat la articolul 30 din Legea bugetului de stat pe 2014, cu urmatorul cuprins: “De prevederile articolului 253, alin. 1) din Legea Educatiei beneficiaza in anul 2014 si candidatii care au obtinut cel putin nota 7 la concursul de titularizare in anii 2013 si 2014”.

“Este vorba de un text nou. Un asemenea amnedament am avut si in Legea bugetului pe anul 2013. Legea (Educatiei, n.r.) rezolva numai pentru cei care pana in 2012 au obtinut nota sapte si au dreptul sa beneficieze de aceasta medie. Anul trecut prin Legea bugetului am rezolvat pentru cei care au obtinut cel putin sapte la examentul de titularizare din 2013. Legea bugetului din 2013 nu mai este valabila in 2014 sa va rog prin acest amendament sa aceptam pentru cei doi ani – 2013 si 2014 – un beneficiu pentru cadrele didactice care au obtinut note mari la titularizare dar, din cauza de lipsa de posturi, nu au putut sa se si titularizeze si participa cu nota obtinuta in 2013 si 2014 in anul 2014”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a precizat ca Guvernul sustine amendamentul. In consecinta, amendamentul initiat de senatorul PSD Ecaterina Andronescu a fost supus votului, intrunind unanimitatea optiunilor membrilor comisiilor.

“Sper ca pana la Legea bugetului pe anul urmator sa rezolvam printr-o lege care sa statueze definitiv acest drept”, a mai spus Ecaterina Andronescu, care a venit special la sedinta Comisiilor de Buget-Finante pentru a sustine acest amendament, desi lucraririle se desfasurau dupa miezul noptii.
Articolul 253 din Legea Educatiei prevede: “Cadrele didactice netitulare calificate care au participat la concursul national unic de titularizare in ultimii 3 ani, anteriori intrarii in vigoare a prezentei legi, care au obtinut cel putin nota 7 si au ocupat un post/catedra devin titulari ai scolii respective daca: a) se certifica viabilitatea postului/catedrei; b) consiliul de administratie al scolii respective este de acord”.