Profesorii vor picheta, timp de trei zile, sediul Guvernului

Membrii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) vor picheta, luni, sediul Guvernului, dar si pe cel al Uniunii Sociale Liberale (USL) intre orele 11,00 si 14,00, informeaza un comunicat al Federatiei. Actiunea se va repeta in fiecare zi pana in data de 30 octombrie.

In data de 6 noiembrie, intre orele 13,30-15,00, va avea loc un miting in Piata Victoriei din Capitala, urmat de un mars pe traseul: Piata Victoriei – B-dul Magheru – Piata Romana – Piata Universitatii.

In aceeasi ordine de idei, o mare partea a profesorilor si invatatorilor vor intra, incepand de la primele ore de curs de astazi, in greva japoneza. Spre deosebire de colegii lor din alte judete, profesorii din Ialomita vor purta banderole tricolore.

Printre revendicarile sindicalistilor sunt: alocarea, incepand cu anul 2014, a minimum 6% din PIB pentru educatie, modificarea Legii educatiei nationale, inclusiv in ceea ce priveste statutul personalului didactic, adoptarea unei legi de salarizare, prin care salariile profesorilor debutanti sa se majoreze cu 50%, depolitizarea si debirocratizarea invatamantului, regandirea programelor scolare si a sistemului de evaluare a elevilor.

Sursa foto: stirileprotv.ro