PROFESORII vor putea accesa mai usor PROGRAME SI STAGII DE FORMARE in strainatate

Ministrul Remus Pricopie si presedintele Asociatiei Europene a Cadrelor Didactice, Silvano Marseglia, au semnat marti, „Conventia Cadru de Parteneriat”, care va permite PROFESORILOR sa acceseze mai usor PROGRAME SI STAGII DE FORMARE in strainatate, a anuntat Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Potrivit sursei citate, obiectivele acordului vizeaza dezvoltarea unor actiuni menite sa contribuie la o mai buna cunoastere a sistemelor educationale ale Uniunii Europene, la facilitarea schimbului de bune practici in educatie si la deschiderea catre un dialog multicultural si multilingvistic proactiv. Aceste obiective se circumscriu celor prevazute in Strategia europeana in domeniul educatiei si formarii profesionale.

Beneficiari ai acestui acord vor fi managerii educationali, inspectorii scolari, cadrele didactice din invatamantul privat si de stat.

Citeste si: Elevi si profesori FRANCEZI, in VIZITA in Bucuresti

MEN si Asociatia Europeana a Cadrelor Didactice vor promova implementarea programelor educationale europene pentru formarea cadrelor didactice si vor derula actiuni comune de formare continua a cadrelor didactice. O comisie formata din reprezentanti ai celor doua institutii va monitoriza implementarea masurilor parteneriatului, a carui durata este de patru ani, cu posibilitatea prelungirii pentru o perioada egala.

In cadrul evenimentului, presedintele Asociatiei Europene a Cadrelor Didactice, Silvano Marseglia, a premiat cinci elevi de la Colegiul National „Vladimir Streinu” din Gaesti, judetul Dambovita, coordonati de profesoara Catalina Iacobuta, aflati printre castigatorii concursului european „Je suis citoyen europeen, je crois en l’Europe, je vais la dire et le chanter!”. Elevii Bogdan-Andrei Mihai, Bogdan Ionescu, Gabriel Toader, Petruta Gabriela Anghel si Iustinian Niculae au convins juriul cu materialul video My European Dream. Acestia, pe langa alti elevi din Targoviste si Buzau, au calificat Romania in topul primelor 15 tari europene, alaturi de Franta și Polonia.

Citeste si: CEI MAI BUNI PROFESORI din universitati, PREMIATI de studenti

Concursul, care face parte din proiectul „ELICIT – European Literacy and Citizenship Education” urmarește dezvoltarea constiintei europene in randul tinerilor, ca factor important al unificarii si integrarii pe continentul european. ”Je suis citoyen europeen, je crois en l’Europe, je vais la dire et le chanter!” este este un concurs de cantece slam, rap si poezii, destinat tinerilor intre sapte si 18 ani.

Concursul s-a adresat tuturor institutiilor scolare si cluburilor copiilor din Uniunea Europeana si a fost promovat in Romania cu sprijinul membrilor proiectului ELICIT, AEDE, dar si al inspectorilor pentru proiecte europene.

Sursa foto: isj.hd.edu.ro