PROFETIILE LUI NOSTRADAMUS nu sunt chiar povesti. UITE DOVADA!

Crezi in profetii? Probabil ca nu, insa chiar si cei mai sceptici devin nelinistiti atunci cand o previziune se adevereste. Nostradamus este unul dintre cei mai cunoscuti si in acelasi timp controversati profeti ai lumii.

Pe numele sau real Michel de Nostredame, acesta a fost de profesie farmacist si a trait in secolul al XVI-lea. Francezul Nostradamus a intrat in istorie gratie cartii “Les Prophéties” (Profetiile), publicata in 1555, iar generatii intregi l-au creditat pe Nostradamus cu puterea de a prezice evenimente majore ce aveau sa aiba loc.

Mai jos puteti citi cateva dintre ele si evenimentele istorice despre care se crede ca le-ar fi prezis, potrivit gandul.info.

Profetia: “Sangele celor drepti va fi cerut in Londra, ars de foc in anul 66”.

Evenimentul: Marele incendiu din Londra, 1666, a distrus orasul medieval. In jur de 70.000 de locuinte, dintre cele 80.000 ar fi ars in acest incendiu, insa numarul victimelor nu a sarit de zece.

Citeste si: Anuntul bomba de la NASA care va schimba viitorul omenirii

Profetia: “De la oamenii inrobiti, cantece, cantari si cereri, printii si lorzii sunt tinuti captivi in inchisori (…) Marele zid va cadea, regele va fi executat.

Evenimentul istoric: Revolutia franceza din 1789. Acest eveniment sangeros a pornit ca o rebeliune impotriva aristocratilor, arestati si executati prin decapitare. Oamenii au navalit inchisoarea Bastilla, care a fost distrusa, iar regele Louis XVI a fost capturat si executat la patru ani dupa.

Profetia: “Din adancimile Europei de Vest, un copil se va naste intr-o familie saraca, el cu a carui vorba va seduce o armata mare. Faima sa se va raspandi catre imparatiile din est”.

Persoana reala ar fi Adolf Hitler, cunoscut drept “copilul Germaniei”.

Citeste si: PREVIZIUNI DE LA STEPHEN HAWKING PRIVIND VIITORUL OMENIRII

Profetia: “Focul vulcanic din centrul pamantului va cauza cutremure in noul oras. Doua mari pietre se vor razboi pentru mult timp. Apoi Arethusa va inrosi un nou rau.”

Evenimentul istoric: Se crede ca evenimentul in cauza ar fi atacurile teroriste din 11 septembrie. Noul oras ar fi New York, iar cele doua pietre: crestinismul si islamul. “Centrul pamantului” ar fi in aceasta interpretare cele doua turnuri gemene distruse in atacurile teroriste din 2001.

Alte profetii istorice

Presedintele american Abraham Lincoln si-ar fi visat propria moarte, cu doar trei zile inainte de a fi ucis. Mai mult, in autobiografia lui Lincoln, autorul sustine ca presedintele american ar fi visat chiar ca a fost asasinat.

Similar, John F. Kennedy i-ar fi spus lui Jackie Kennedy, in ziua in care a fost ucis, ca nu poate face nimic daca un nebun decide sa-l impuste de la un geam.