Proful PORNO se poate intoarce la catedra: In schimb, judecatorii l-au obligat sa mearga la psiholog

Fostul profesor de sport de la Liceul „Jean Monnet” din Capitala, acuzat de una dintre elevele sale ca ar fi violat-o, a scapat de puscarie. Dan Octavian Visan ramane cu condamnarea de trei ani de carcera cu suspendare, insa se poate intoarce la catedra dupa ce in prealabil va merge la psiholog.

Decizia judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti a fost data azi si e defintiva. Dan Octavian Visan fusese condamnat initial la trei ani si jumatate de puscarie cu suspendarea executarii si i se interzisese cu desavarsire sa mai predea vreodata intr-o institutie de invatamant din Romania. In urma recursului insa, situatia s-a schimbat in bine pentru fostul cadru didactic de la Liceul „Jean Monnet” din Capitala.

Iata ce au decis magistratii de la Curtea de Apel azi: „Admite recursurile Parchetului si inculpatului, caseaz in parte hotararea si rejudecand: reduce pedeapsa de la 3 ani si 6 luni la 3 ani, cu aplicarea art. 86 ind.1 Cod Penal (n.r. – suspendare sub supraveghere), reduce pedeapsa complementară de la 3 ani la 1 an. Face aplicarea art. 86 ind.3 (n.r. – il oblige la consiliere psihologica). Inlatura masura de siguranta a interziceri practicarii profesiei. Respinge recursul partii vatamate. Definitiva”.

sursa foto: presaonline.ro