PROGNOZA ANM: Vezi cum va fi vremea de ZIUA FEMEII. Prognoza meteo pe fiecare regiune a tarii

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 24 februarie – 9 martie.

Estimarea este valabila pentru toate regiunile din tara, fiind realizata cu ajutorul produselor numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, informeaza ANM, citata de Mediafax.

VREMEA IN BANAT

Valorile termice vor fi peste cele climatologic normale pentru sfarsitul lunii februarie si prima decada de martie. In zilele de 24 si 25 februarie, dar foarte probabil si catre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, temperaturile vor fi in medie de 9-12 grade ziua si 1-4 grade noaptea. Intre 27 februarie si 5 martie vremea va fi deosebit de calda, astfel ca valorile diurne mediate vor fi de 13-15 grade, iar cele minime nocturne de 3-5 grade.

Pe parcursul celei de-a doua saptamani, in special in perioada 4 – 6 martie, probabilitatea de ploaie va creste.

VREMEA IN CRISANA

Media temperaturilor maxime va fi de 10-12 grade, urma sa creasca usor in perioada 28 februarie – 2 martie, ajungand la o medie de 13-15 grade Celsius.

La finalul perioadei prognozate, adica 6-9 martier, se estimeaza o scadere de temperatura, catre valori mai apropiate pentru aceasta perioada.

In perioada 4 – 8 martie sunt sanse mai mari sa ploua.

VREMEA IN TRANSILVANIA

Pana pe 26 februarie, temperaturile vor fi apropiate de mediile multianuale specifice, 5-8 grade ziua, iar noaptea de minus 3, minus 2 grade. Valori mai mici sunt de asteptat in zonele depresionare, unde minimele vor cobori spre minus 7, minus 8 grade.

De la mijlocul primei saptamani, pana in jurul datei de 5 martie, vremea va fi in incalzire. Ziua vor fi, in medie 7-12 grade, iar noaptea doar izolat, vor mai fi valori usor negative.

In jurul datei de 5 martie va creste probabilitatea de ploaie.

Citeste si: PROGNOZA METEO: Cum va fi VREMEA pana in 2 MARTIE. Date ANM

VREMEA IN MARAMURES

Va fi destul de cald, cu o medie a temperaturilor maxime de 10-12 grade, iar a minimelor de 1-3 grade. In saptamana 3-9 martie, probabilitatea de ploaie va fi in crestere.

VREMEA IN MOLDOVA

Temperaturile vor fi apropiate celor specifice pentru aceasta perioada, cu valori maxime in medie de 2-5 grade si minime de minus 2-0 grade. De la mijlocul saptamanii, vremea va intra intr-un proces de incalzire, fiind de asteptat medii ale temperaturilor maxime intre 5 si 10 grade si valori termice in general pozitive noaptea.

VREMEA IN DOBROGEA

In a doua parte a intervalului mentionat, dupa data de 1 martie, regimul termic va fi peste cel climatologic normal, fiind de asteptat ziua in medie intre 7 si 11 grade, iar noaptea intre 2 si 5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata si in perioada 5 – 8 martie.

VREMEA IN MUNTENIA

Aici va fi destul de cald pentru aceasta perioada, media temperaturilor maxime osciland intre 9 si 12 grade, iar cea a minimelor intre 1 si 4 grade. Probabilitatea de ploaie va creste, din nou, dupa data de 4 martie.

VREMEA IN OLTENIA

Exceptand primele doua zile, 24 – 26 februarie, valorile de temperatura se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei din an, astfel ca ziua vor fi, in medie, 9-12 grade, iar noaptea 1-4 grade. Sunt sanse sa ploua dupa data de 3 martie.

VREMEA LA MUNTE

Dupa prima parte a intervalului, cand temperaturile sunt apropiate de normal, sunt de asteptat valori de 3-5 grade ziua si de minus 4, minus 2 grade noaptea.

Dupa data de 3 martie, probabilitatea pentru precipitatii slabe, mixte, va fi mai mare.

Sursa foto: gradinamea.ro