PROGNOZA METEO: Cum va fi VREMEA la sfarsit de saptamana

Joi vremea va continua sa se incalzeasca in toata tara, devenind usor mai calda decat in mod normal la jumatatea lunii octombrie in regiunile intracarpatice, in timp ce in restul teritoriului valorile de temperatura inca se vor situa sub cele climatologic specifice perioadei.

Cerul va fi temporar noros joi si vor fi ploi slabe izolat in regiunile vestice, iar in est si in sud-est vor fi conditii de burnita. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari sustinute in sud-vestul tarii, cu viteze mai mari in sudul Banatului si pe crestele montane si trecatoare si in rest, mai ales in partea de sud a tarii. Temperaturile maxime se vor incadra intre 9…10 grade in nordul Moldovei si 22…23 de grade in dealurile din Banat si Crisana. Dimineata izolat se va semnala ceata.

BUCURESTI

In capitala, dimineata 6…7 grade. Pe parcursul zilei valorile termice vor continua sa creasca usor, astfel ca cea maxima va fi de 14…16 grade. Cerul va avea unele innorari, iar vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari.

MUNTE

La munte cerul va avea innorari temporare si va ploua pe arii restranse, mai ales noaptea, in Carpatii Occidentali si izolat in restul masivelor. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe creste, cu precadere in masivele sudice. Desi valorile termice diurne vor fi in crestere in toata zona montana, vor caracteriza in continuare o vreme mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data. Pe vai si in depresiuni, dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata. 

VREMEA PE 2 ZILE

Vineri maximele se vor incadra intre 11 grade la Suceava si 20…21 de grade in zona de deal din Crisana. Cerul va fi temporar noros in jumatatea de vest, unde pe arii relativ extinse va ploua, iar izolat, in special in sud-vest, cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp; in restul tarii vor fi conditii de burnita mai ales in prima parte a zilei iar in zonele de deal si munte local va ploua. Vantul va avea intensificari sustinute in sudul Banatului dar local si temporar si in celelalte regiuni. Dimineata izolat se va semnala ceata.

In capitala, dimineata, 8-9 grade si la amiaza, 13-14 grade.

Sambata vremea va fi caracterizatã de un regim termic apropiat de cel normal in a doua decada de octombrie in majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor incadra intre 12 in nordul Moldovei si 18 grade frecvent la ses, izolat poate si 19 grade. Va ploua slab, local in vestul si in nordul tarii si pe arii restranse in rest. Vor fi conditii de ceata.

In Bucuresti vor fi conditii de ploaie slaba sau burnita. Dimineata, 8-9 grade si maxima zilei, in jur de 15 grade.

Sursa foto: realitatea